Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι πρόκειται να κλείσει τη μεγαλύτερη συμφωνία προμήθειας εμβολίων στον κόσμο, με αγορά έως και 1,8 δισεκατομμυρίων δόσεων εμβολίου COVID-19 από την Pfizer για τα επόμενα χρόνια.

Τα εμβόλια πρόκειται να παραδοθούν από την αμερικανική φαρμακοβιομηχανία που συνεργάζεται με την γερμανική BioNTech, κατά την περίοδο 2021-2023, δήλωσε σε συνέντευξη η πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιαν.

Η συμφωνία θα ήταν αρκετή για τον εμβολιασμό των 450 εκατομμυρίων κατοίκων των κρατών μελών της ΕΕ για δύο χρόνια και έρχεται σε μια περίοδο που η Ένωση επιδιώκει να καλύψει τις μακροπρόθεσμες προμήθειές της σε εμβόλια.

Αυτή είναι η τρίτη σύμβαση που πρόκειται να υπογράψει η Ευρωπαϊκή Ένωση  με τις δύο εταιρείες, οι οποίες έχουν ήδη συμφωνήσει να προμηθεύσουν την ΕΕ με 600 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου σε δύο δόσεις φέτος, στο πλαίσιο δύο προηγούμενων συμβάσεων. Οι Βρυξέλλες στοχεύουν στον εμβολιασμό τουλάχιστον του 70% των ενηλίκων της ΕΕ έως το τέλος του καλοκαιριού.

“Διαπραγματευόμαστε ένα νέο συμβόλαιο για να κλείσουμε 1,8 δισεκ. δόσεις το 2021-2023. Για ώθηση στους εμβολιασμούς και αύξηση της ανοσίας» δήλωσε ο φον ντερ Λάιεν κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο εργοστάσιο εμβολίων της Pfizer στο Πουρς του Βελγίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα