Ισχυρό προβάδισμα 14,6% για τη ΝΔ στην πρόθεση ψήφου καταγράφει πανελλαδική δημοσκόπηση της Interview που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Politic.gr.
Σε αυτήν η ΝΔ συγκεντρώνει το 36,7% της προτίμησης των ερωτηθέντων, ο ΣΥΡΙΖΑ το 22,1%, ενώ το ΚΙΝΑΛ το 6,7% και εδραιώνεται στην τρίτη θέση.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τις 19 έως τις 22 Απριλίου και σύμφωνα με αυτήν η νέα Βουλή, εάν αύριο γινόντουσαν εκλογές, θα παρέμενε εξακομματική. Την ίδια ώρα στο ερώτημα ποιός είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός ανάμεσα στους Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα, ο νυν πρωθυπουργός καταγράφει διπλάσια ποσοστά αποδοχής με ένα ηχηρό 48% έναντι του 24% που συγκεντρώνει στο πρόσωπό του ο Αλέξης Τσίπρας.

Μεγάλος κερδισμένος ο Δένδιας

Όσον αφορά το μπρα ντε φερ Νίκου Δένδια και Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Άγκυρα, στη δημοσκόπηση αποτυπώνεται συντριπτική αποδοχή της στάσης του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, καθώς το 86% επιδοκιμάζει τις απαντήσεις που έδωσε στις προκλήσεις του Τούρκου ομολόγου του.

Μάλιστα, ο κ. Δένδιας κερδίζει και ένα 71% της κοινής γνώμης στην ερώτηση για τη μέχρι σήμερα πορεία του ως Υπουργός Εξωτερικών σε μια προφανή επιδοκιμασία του συνόλου της ασκούμενη εξωτερικής πολιτικής από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη στάση της ελληνικής κοινής γνώμης για την Τουρκία και ειδικότερα προς το πρόσωπο του Ταγίπ Ερντογάν, το 85% των ερωτηθέντων συμφωνεί με το χαρακτηρισμό «δικτάτορας» που του απέδωσε ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας κ. Μάριο Ντράγκι.

Τι λένε οι πολίτες για λιανεμπόριο και lockdown

Διχασμένες είναι οι απόψεις σχετικά με την εφαρμογή του Lockdown καθώς το 51% των ερωτηθέντων απαντά πως οι απαγορεύσεις δεν αποδίδουν διότι δεν εφαρμόζονται κανονικά ενώ ένα υπολογίσιμο 40% εκτιμά πως δεν αποδίδουν καθώς τα μέτρα που επιβάλλονται δεν είναι πλέον εφαρμόσιμα.

Σχετικά με την επανεκκίνηση της οικονομίας που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός  για τον κρίσιμο μήνα Μάιο, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε ποσοστό 77%ν ζητά να σταματήσει η λειτουργία της αγοράς με click away και click in shop, αλλά να λειτουργήσει κανονικά με τη λήψη των απαραίτητων ατομικών μέτρων προστασίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Οι εξαγγελίες για αμυντική βιομηχανία, ο ρόλος των ΕΑΣ και η Τουρκία
Επικαιρότητα |

Οι εξαγγελίες για αμυντική βιομηχανία, ο ρόλος των ΕΑΣ και η Τουρκία

Με φόντο των πόλεμο στην Ουκρανία και την αλματώδη αύξηση στη ζήτηση πυρομαχικών που έχουν τις δυνατότητες να παράξουν τα ΕΑΣ, το θέμα του μέλλοντος της εταιρείας μπαίνει πιο εμφατικά