Την 2η θέση στη διάθεση των συχνοτήτων για τα δίκτυα κινητών επικοινωνιών 5ης γενιάς (5G) κρατά η Ελλάδα το 2021 σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2020 η Ελλάδα ήταν πίσω μόνο από την Φινλανδία στην πρόοδο που είχε κάνει για την απόδοση των συχνοτήτων, πάνω στις οποίες οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας προχωρούν στις υποδομές των δικτύων 5G.

«Προχωράμε στην άμεση ανάπτυξη των δικτύων 5G στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το παρατηρητήριο της ΕΕ για το 5G, περνάμε στην εποχή των δικτύων πέμπτης γενιάς πολύ ταχύτερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκης σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με βάση τα στοιχεία του Δεκεμβρίου η Ελλάδα – σύμφωνα με την εταιρεία iDATE – έχει εναρμονίσει και αποδώσει το 83% των συχνοτήτων, που διατίθενται για τα δίκτυα 5ης γενιάς, όταν ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν μόλις 35,7%.

Τον Μάρτιο η Ελλάδα παρουσιάζεται να έχει κάνει ένα μεγάλο άλμα και η εναρμόνιση και απόδοση των συχνοτήτων για τα δίκτυα 5ης γενιάς και έφτασε το 99%! Και αυτό όταν ο μέσος όρος ανέβηκε μόλις 3 ποσοστιαίες μονάδες φτάνοντας το 38,7%.

Στην πρώτη θέση παραμένει η Φινλανδία, που έχει εναρμονίσει και αποδώσει το 100% των συχνοτήτων 5G και μαζί της πλέον κα η Γερμανία που το 2020 ήταν στην τρίτη θέση. Στην τρίτη θέση της σχετικής κατάταξης είναι πλέον η Σλοβακία με ποσοστό 67%.

Στον αντίποδα των ευρωπαϊκών χωρών, η Εσθονία, η Λιθουανία, η Μάλτα, η Βουλγαρία, η Σλοβενία, η Κροατία και η Πολωνία. Σύμφωνα με τα στοιχεία του iDATE σε αυτά τα κράτη, μέχρι στιγμής, δεν έχει αποδοθεί καμία συχνότητα για χρήση 5G και έχουν μηδενική επίδοση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI