Στην τελική φάση ανάπτυξής του βρίσκεται το project για το καινοτόμο rapid test, το οποίο εκτός από την ανίχνευση του COVID θα μετρά ποσοτικά το ιικό φορτίο, ενώ θα υπολογίζει και τον χρόνο μόλυνσης του χρήστη. Και θα έχει ελληνική υπογραφή.

Είναι αποτέλεσμα ερευνητικής προσπάθειας Ελλήνων επιστημόνων του τομέα της νανοτεχνολογίας και των οργανικών ηλεκτρονικών και εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος Real Nano, το οποίο συντονίζει το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του ΑΠΘ.

Το συγκεκριμένο τεστ, σύμφωνα με το iatronet.gr θα αποτελέσει ένα πολύτιμο διαγνωστικό εργαλείο στα χέρια των υπηρεσιών υγείας και ένα επιπλέον όπλο στη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς θα προσθέτει κρίσιμες επιπλέον πληροφορίες, πέραν της επιβεβαίωσης ότι κάποιος φέρει τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Εργαστηρίου, καθηγητή Νανοτεχνολογίας στο ΑΠΘ, Στέργιο Λογοθετίδη,«γίνεται προσπάθεια να ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα, με στόχο να είναι έτοιμο και να παρουσιαστεί στο ετήσιο διεθνές συνέδριο Nanotexnology 2021 που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη».

Συμπλήρωσε, ακόμη, ότι «το rapid test που θα πληροφορεί για την ποσότητα του ιικού φορτίου στον οργανισμό μας προστέθηκε τελευταίο στο ευρωπαϊκό έργο και στην ανάπτυξή τους συμμετέχουν κυρίως Έλληνες επιστήμονες από το Εργαστήριο LTFN, τις εταιρίες ΒL NanoBioMed και Organic Electronics Technologies, καθώς και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Επιχειρήσεων Οργανικών & Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών (HOPE-A)».

Στην έκθεση που θα συνοδεύσει το συνέδριο αναμένεται να παρουσιαστεί μια σειρά καινοτόμων προϊόντων και εφαρμογών που έχουν αναπτυχθεί υπό την «ομπρέλα» του Εργαστηρίου, όπως μάσκες υψηλής προστασίας με νανοφίλτρο, ασπίδες προστασίας προσώπου, βιοαισθητήρες κ.ά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία