To 67% των Αμερικανών σχεδιάζει ήδη να ταξιδέψει αυτό το καλοκαίρι, από 1η Ιουνίου έως 31 Αυγούστου, σύμφωνα με την έρευνα Summer Travel Index του Tripadvisor

Το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο κατά 17% αυξημένο σε σχέση με εκείνους που δήλωσαν ότι επρόκειτο να ταξιδέψουν τους μήνες της άνοιξης (1η Μαρτίου έως 31 Μαΐου).

Μάλιστα, η γενιά των Millennials, δηλαδή οι γεννημένοι μεταξύ 1980 και 2000, δείχνουν ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό, καθώς το ποσοστό αυτώ που δηλώνουν ότι ετοιμάζονται να ταξιδέψουν το καλοκαίρι ανεβαίνει σε 72%.

Επίσης, το ενδιαφέρον των Αμερικανών να προγραμματίσουν τα διακοπές τους αποτυπώνεται και στο γεγονός ότι σε σύγκριση με την πρώτη Ιανουαρίου οι διαδικτυακές αναζητήσεις για ξενοδοχεία είναι αυξημένες κατά 65%, οι αντίστοιχες για αξιοθέατα και περιηγήσεις κατά 78% και για εστιατόρια κατά 53% .

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι οι Αμερικανοί επιδιώκουν να πραγματοποιήσουν ταξίδια, φαίνεται ότι είναι ακόμη επιφυλακτικοί για προορισμούς… εκτός έδρας. Σύμφωνα με την έρευνα, το 74% από τους ερωτηθέντες που σκοπεύουν να ταξιδέψουν θα περιοριστεί εντός συνόρων και μόνο το 13% θα κινηθεί προς άλλο προορισμό.

Από τα ευρήματα της έρευνας προκύπτει ακόμη ότι:

  • το 53% των Αμερικανών εμφανίζεται διατεθειμένο να ξοδέψει περισσότερα χρήματα στα ταξίδια αυτό το καλοκαίρι σε σχέση με το προηγούμενο καλοκαίρι. Και αυτό το ποσοστό μεταξύ των Millenials είναι μεγαλύτερο, ανεβαίνοντας στο 66% .
  • Το 29% των ταξιδιωτών των ΗΠΑ σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές μιας εβδομάδας, ενώ το 28% αναφέρει μεγαλύτερο ταξίδι δέκα ημερών.
  • Οι πιο δημοφιλείς εβδομάδες για ταξίδια είναι εκείνες που ξεκινούν τις 21 Ιουνίου και 28 Ιουνίου και τελειώνουν την ημερομηνία της εθνικής επετείου των ΗΠΑ, στις 4 Ιουλίου.
  • Οι πιο δημοφιλείς τύποι καταλυμάτων είναι all-inclusive και παραλιακά θέρετρα
  • Οι πιο περιζήτητες ανέσεις του ξενοδοχείου περιλαμβάνουν ολοκληρωμένα υγειονομικά πρωτόκολλα, δυνατότητα δωρεάν ακύρωσης και καταλύματα με εστιατόρια στις εγκαταστάσεις.

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για τους Αμερικανούς, σύμφωνα με τον δείκτη του Tripadvisor είναι οι εξής: Κανκούν (Μεξικό), Ορλάντο (Φλόριντα), Μιρτλ Μπιτς (Νότια Καρολίνα), Κι Ουέστ (Φλόριντα), Μαϊάμι Μπιτς (Φλόριντα), Λας Βέγκας (Νεβάδα), Πλάγια Ντελ Κάρμεν (Μεξικό), Κάμπο Σαν Λούκας (Μεξικό), Τουλούμ (Μεξικό), Πούντα Κάνα (Δομινικανή Δημοκρατία).

  1. Κανκούν, Μεξικό
  2. Ορλάντο, Φλόριντα
  3. Μιρτλ Μπιτς, Νότια Καρολίνα
  4. Key West, Φλόριντα
  5. Μαϊάμι Μπιτς, Φλόριντα
  6. Λας Βέγκας, Νεβάδα
  7. Playa del Carmen, Μεξικό
  8. Cabo San Lucas, Μεξικό
  9. Τουλούμ, Μεξικό
  10. Πούντα Κάνα, Δομινικανή Δημοκρατία
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κόσμος