Σήμερα, πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των εμπορικών κέντρων, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, πραγματοποίησε επίσκεψη σε ορισμένα από αυτά.

Σύμφωνα με την ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι επισκέφτηκε ορισμένα «από τα μεγάλα Εμπορικά Κέντρα που ανοίξαμε σήμερα», ενώ έδωσε συγχαρητήρια για την τήρηση των μέτρων, τόσο τους πελάτες και τις επιχειρήσεις. Παράλληλα, επισήμανε ότι «παρά την βροχή, η κίνηση στα μαγαζιά είχε ξεκινήσει, αλλά όλα κυλούν ομαλά. Αν κάνουμε όλοι μας το εμβόλιο όλα θα πάνε καλά».

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα, Σάββατο, λειτουργούν με τη διαδικασία καθορισμού ραντεβού για αγορά εντός καταστήματος (click inside) τα εμπορικά κέντρα και εκπτωτικά χωριά σε όλη την επικράτεια.

Οι κανόνες για μετάβαση σε εμπορικά κέντρα και εκπτωτικά χωριά είναι οι εξής:

  • Για τη μετάβαση σε εμπορικό κατάστημα είναι υποχρεωτική η αποστολή SMS στο 13032 «Μετακίνηση σε εν λειτουργία εμπορικό κατάστημα με όριο τριών ωρών» ή με τη συμπλήρωση του εντύπου-βεβαίωσης κίνησης ή με τη συμπλήρωση χειρόγραφης βεβαίωσης κίνησης, καθώς και το αποδεικτικό καθορισμού του ραντεβού από την επιχείρηση.
  • Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13032, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησής του.
  • Υποχρεωτική η πραγματοποίηση αυτοδιαγνωστικού τεστ (self test) μία φορά την εβδομάδα για εργαζόμενους και επιχειρηματίες.
  • Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός εντός των καταστημάτων, ένας πελάτης για κάθε 25 τ.μ.
  • Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός των κοινόχρηστων χώρων των εμπορικών κέντρων (malls) και εκπτωτικών χωριών, ένας πελάτης για κάθε 10 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου και τα οριζόμενα στο σημείο 25 της παρ. 1Β της ΚΥΑ Β’ 1441/10.04.21.
  • Απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.
  • Αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος (συμπεριλαμβανομένων take away και delivery) εντός των εμπορικών κέντρων και εκπτωτικών χωριών.
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις