Στην αναγκαιότητα ορθής διαχείρισης των υδάτων του Νείλου, αναφέρθηκε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος, ο οποίος λειτούργησε  στην Πατριαρχική Μονή του Αγίου Σάββα, την Κυριακή των Βαΐων.

Ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου στο κήρυγμά του είπε ότι παρά την πανδημία του κορωνοϊού, η ελπίδα δεν έχει εκλείψει.

O Μακαριώτατος είπε ότι Ελλάδα και Κύπρος δίνουν έναν μεγάλο αγώνα δικαιοσύνης, ενώ παράλληλα ζήτησε από όλους να προσευχηθούν για την Αίγυπτο με αφορμή τον αγώνα που δίνει και αυτή για τη διαχείριση των υδάτων του Νείλου: «Δεν μπορεί να στερεί ο ένας άνθρωπος το νερό από τον άλλο, γιατί είναι δώρο θεϊκό και το νερό ανήκει σε όλες τις χώρες. Ποτίζει και την Αίγυπτο μας για να δίδει ζωή και χαρά στους ανθρώπους» υπογράμμισε.

Τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας πλαισίωσαν ο Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας, Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσος, o Eπίσκοπος Ταμιαθέως κ. Γερμανός και ο Επίσκοπος Βαβυλώνος κ. Θεόδωρος.

Επίσης παραβρέθηκε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Αθανάσιος Κοτσιώνης και πολλοί πάροικοι.

Ο Μακαριώτατος ευχήθηκε σε όλους τους Αιγυπτιώτες και σε όλους τους Ορθοδόξους όπου γης, ευλογημένη Μεγάλη Εβδομάδα, καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα.

«Παιδιά μου ευλογημένα, αυτές τις ημέρες θα ακούτε από πολλούς λόγια θεολογικά, με φιλοσοφικά νοήματα γύρω από το μεγάλο γεγονός της Αναστάσεως του Κυρίου μας. Εγώ όμως τούτη την στιγμή, θέλω να σας ομιλήσω από το περίσσευμα της καρδιάς μου και σας λέγω: Γιορτάστε καί φέτος αληθινό και γνήσιο Πάσχα! Ας μή μας εμποδίσει ούτε η πανδημία, ούτε η κακία του κόσμου, αλλά ούτε και ο ατομισμός που τείνει να αλλοιώσει την ανθρώπινη υπόστασή μας».

«Επιμένουμε και αγωνιζόμαστε να εορτάσουμε το Πάσχα, ως διάβαση από την απελπισία στην ελπίδα, απο την δυσκολία στην ελευθερία και στο φως, δίπλα στον ευλογημένο λαο του Κυρίου».

Πηγή: Ελληνική Κοινότητα Καΐρου

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας