«Πράσινη κατασκοπεία» στους μεγαλύτερους ρυπαντές του πλανήτη, έχουν ξεκινήσει οι Βρετανοί μυστικοί πράκτορες, προκειμένου να βεβαιωθούν ότι «παίζουν δίκαια» και τηρούν τις υποσχέσεις τους αναφορικά με την κλιματική αλλαγή.

Όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας Πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου, MI6, Ρίτσαρντ Μουρ, η Μυστική Υπηρεσία Πληροφοριών έχει αρχίσει να παρακολουθεί τις μεγάλες βιομηχανικές χώρες για να υποστηρίξει αυτό που χαρακτήρισε ως «το σημαντικότερο θέμα της εξωτερικής πολιτικής για αυτήν τη χώρα και για τον πλανήτη».

Ο Ρίτσαρντ Μοορ λέει ότι υπάρχει ανάγκη «εμπιστοσύνης, αλλά και επαλήθευσης».

«Είναι δική μας δουλειά να διασφαλίσουμε ότι, αυτό που κάνουν πραγματικά αντικατοπτρίζει αυτό που έχουν υπογράψει» τόνισε ο Μουρ μιλώντας στο Times Radio.

Ο Μουρ ανέλαβε τη θέση του επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών της χώρας, ευρύτερα γνωστής το Φθινόπωρο του 2020.

Ο 58χρονος σήμερα Μουρ, εντάχθηκε στην MI6 το 1987, μόλις τέσσερα χρόνια πριν από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991.

Ένας καταξιωμένος κατάσκοπος και σεβαστός σε όλη την κοινότητα πληροφοριών της Βρετανίας, ο Μουρ υπηρέτησε σε διάφορα ανώτερα διπλωματικά πόστα και πόστα κρατικής ασφαλείας, πριν αναλάβει τη δουλειά του «αφεντικού» της MI6, από τον Άλεξ Γιάνγκερ

Ο μέχρι σήμερα γενικός διευθυντής πολιτικών υποθέσεων στο υπουργείο Εξωτερικών,  υπηρέτησε ως πρέσβης της Βρετανίας στην Τουρκία από τον Ιανουάριο του 2014 έως τον Δεκέμβριο του 2017. Έχει επίσης υπηρετήσει ως αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας.

Ο Μουρ γεννήθηκε στη Λιβύη, σπούδασε Φιλοσοφία, Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και ήταν υπότροφος στο Χάρβαρντ. Παίζει γκολφ, λατρεύει το κρίκετ και το ράγκμπι και έχει δύο παιδιά.

Στη νέα του θέση είναι γνωστός με το κωδικό όνομα «C».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης