Ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στη βιώσιμη και αναγεννητική γεωργία και πιο συγκεκριμένα στη στέβια, τη νέα εναλλακτική δυναμική καλλιέργεια στον αγροδιατροφικό κλάδο παρουσιάζει για πρώτη φορά, σε συνεργασία με τον Συνεταιρισμό Στέβια Ελλάς και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», εγκαινιάζοντας τον 4ο κύκλο των δωρεάν προγραμμάτων κατάρτισης και συμβουλευτικής.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους αγρότες ή παραγωγούς από τη Στερεά Ελλάδα, που θέλουν να απασχοληθούν ενεργά με τον αγροτικό τομέα και με την εναλλακτική και βιολογική γεωργία

Θα συμμετέχουν 30 νέοι αγρότες, ενώ το πρόγραμμα θα διαρκέσει 172 ώρες. Οι 60 ώρες αφορούν σε τηλεκπαίδευση ενώ οι 112 αφορούν πρακτική άσκηση και συμβουλευτική. Η έναρξη του προγράμματος θα προγραμματίζεται για τον Μάϊο του 2021 και θα έχει διάρκεια 12 μήνες.

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τη βιώσιμη και αναγεννητική γεωργία

Μέσα από το νέο πρόγραμμα κατάρτισης και συμβουλευτικής, το οποίο θα λάβει χώρα στους νομούς Φθιώτιδας και Βοιωτίας, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν όχι μόνο θεωρητικές γνώσεις αναφορικά με την καλλιέργεια της στέβιας και της βιολογικής και αναγεννητικής καλλιέργειας αλλά και πρακτικές εμπειρίες, μέσα από βιωματικές επιτόπιες επισκέψεις σε πρότυπες αγροδιατροφικές επιχειρήσεις και γεωργικές εκμεταλλεύσεις.

Ακόμη, θα έχουν την ευκαιρία να εντρυφήσουν σε αντικείμενα-κλειδιά του αγροδιατροφικού κλάδου όπως: υγιεινή, ασφάλεια και ποιότητα τροφίμων, καινοτόμες τεχνολογίες επεξεργασίας, βασικές αρχές μάρκετινγκ και τεχνικές πωλήσεων κα.

Βασικός στόχος του προγράμματος, το οποίο υποστηρίζεται μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), είναι να δώσει κίνητρα στους νέους της Στερεάς Ελλάδας, μιας περιοχής με έναν απ’ τους υψηλότερους δείκτες ανεργίας σε όλη την Ευρώπη, ώστε να ασχοληθούν ενεργά με τον αγροτικό τομέα και ειδικότερα με την καλλιέργεια της στέβιας, γνωρίζοντας και ξεκλειδώνοντας έτσι τις ευκαιρίες της βιολογικής και αναγεννητικής γεωργίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO