Ποσοστό πάνω από το 90% της ιταλικής τράπεζας Credito Valtellinese SpA, ανακοίνωσε ότι κατέχει η γαλλική Credit Agricole μέσω της ιταλικής θυγατρικής της, Credit Agricole Italia SpA, μετά από μήνες αντίστασης στα σχέδια εξαγοράς της.

Η γαλλική τράπεζα σημειώνει πως η ιταλική θυγατρική της κατέχει το 91,17% του μετοχικού κεφαλαίου της Credito Valtellinese, ποσοστό υψηλότερο από τον στόχο του 90%.

Η ανακοίνωση έρχεται ημέρες αφότου η Credit Agricole βελτίωσε την προσφορά της, συμφωνώντας να πληρώσει συνολικό τίμημα 12,50 ευρώ ανά μετοχή, αποτιμώντας την Credito Valtellinese στα 876,9 εκατ. ευρώ.

Η Credit Agricole ανακοίνωσε την πρότασή της τον Νοέμβριο για την εξαγορά της Crédit Valtellinese στα 10,50 ευρώ ανά μετοχή, αλλά η προσφορά αντιμετώπισε αντίσταση από ορισμένους μετόχους της ιταλικής εταιρείας, υπό τον προβληματισμό ότι η τιμή υποτιμά την ιταλική τράπεζα.

Επίσης, η γαλλική τράπεζα δήλωσε πως αναμένει η συμφωνία να ενισχύσει τα κέρδη ανά μετοχή από το 2022, με επιστροφή των επενδύσεων άνω του 10% από τον τρίτο χρόνο μετά τη συμφωνία, συμπεριλαμβανομένων συνεργειών κόστους και χρηματοδότησης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ