Να αποσυρθούν από πτήσεις σε συγκεκριμένες χώρες κάλεσε τους πιλότους της Air France που δεν έχουν εμβολιαστεί η Εθνική Συνδικαλιστική Ένωση των Πιλότων του αερομεταφορέα.

«Αρνηθείτε τις πτήσεις προς Ινδία, Βραζιλία, Νότια Αφρική, Αργεντινή, Χιλή, όσοι δεν είστε εμβολιασμένοι», συμβουλεύει το συνδικάτο στο φυλλάδιό του, το οποίο περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου, ενώ σημειώνεται ότι το «δικαίωμα της ατομικής απόσυρσης δικαιολογείται πλήρως σε αυτήν την περίπτωση», τονίζεται στο φυλλάδιο.

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι σημειώνουν ότι αν και «οι προορισμοί που απαγορεύονται ή για τους οποίους επιβάλλεται αυστηρή καραντίνα στους επιβάτες πολλαπλασιάζονται (…), τα πληρώματα της Air France συνεχίσουν να μεταβαίνουν εκεί χωρίς η υγεία τους ή εκείνη του περιβάλλοντός τους να λαμβάνονται υπόψη».

«Εμπορικές πτήσεις» συνεχίζουν να πραγματοποιούνται «σε προορισμούς απαγορευμένους στους επιβάτες». Ωστόσο δεν προβλέπεται κανένα μέτρο παρακολούθησης για το προσωπικό κατά την επιστροφή του στη Γαλλία, υπογραμμίζεται στο φυλλάδιο.

«Η γαλλική κυβέρνηση δεν συνειδητοποιεί τη σοβαρότητα της κατάστασης»

Το συνδικάτο εκφράζει τη λύπη του που η γαλλική κυβέρνηση «συνεχίζει να μην συμπεριλαμβάνει το ιπτάμενο προσωπικό» μεταξύ των «επαγγελμάτων που επωφελούνται από μια προτεραιότητα σχετικά με τον εμβολιασμό» κατά της Covid.

Υπενθυμίζοντας ότι ο ΟΗΕ και η Διεθνής Οργάνωση Πολιτικής Αεροπορίας «ζητούν τον εμβολιασμό κατά προτεραιότητα των μελών πληρώματος», η συνδικαλιστική ένωση των πιλότων της Air France εκτιμά πως «η γαλλική κυβέρνηση δεν συνειδητοποιεί τη σοβαρότητα της κατάστασης».

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή