Ελάχιστοι καλεσμένοι, μάσκες και εικονικά πάρτι χαρακτήρισαν τη φετινή 93η απονομή των βραβείων Όσκαρ.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτό που αξίζει να αναφέρει κανείς για την πάλαι ποτέ υπέρλαμπρη αυτή εκδήλωση, καθώς η τελετή αυτή φαίνεται να σηματοδοτεί μια καμπή σε μια ιστορία που μετρά σχεδόν έναν αιώνα και να εγείρει ερωτηματικά για τη βιωσιμότητά της στο μέλλον.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι παραδοσιακά τα βραβεία δρούσαν σαν μια καλή διαφήμιση για να πάει κανείς να δει μια ταινία.

Ωστόσο, πλέον η κινηματογραφική βιομηχανία και κατ΄επέκταση τα Όσκαρ διάγουν περίοδο ισχνών αγελάδων με αβέβαιες προοπτικές, ίσως τις πιο αβέβαιες στα 93 αυτά χρόνια.

Οι φετινοί νικητές δεν ήταν από τις δημοφιλείς επιτυχίες του box-office και οι περισσότερες δεν ήταν καν γνωστές στο ευρύ κοινό.

Με κλειστές τις κινηματογραφικές αίθουσες, η προβολή τους έγινε μέσω διαδικτύου, και σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς αυτό μπορεί να αποτελέσει την τάση και για το μέλλον.

Πέντε από τις οκτώ ταινίες που ήταν υποψήφιες για το βραβείο καλύτερης φωτογραφίας έκαναν πρεμιέρα μέσω streaming σε Netflix , Amazon, Hulu και HBO Max.

Η Disney παρέκαμψε επίσης τις κινηματογραφικές αίθουσες προβάλοντας την ταινία «Soul η οποία ήταν νικήτρια στη κατηγορία των κινουμένων σχεδίων, μέσω της νεοσύστασης πλατφόρμας Disney +.

Εάν το 2020 ήταν από κάποια άποψη χαμένη χρονιά για τη βιομηχανία του κινηματογράφου – και σίγουρα για τα θέατρα – εξακολουθεί να υπάρχει μικρή αίσθηση για το ποια θα είναι η νέα κανονικότητα

«Τα Όσκαρ θα είναι πάντα μέρος της λάμψης και της αίγλης του Χόλιγουντ», δήλωσε στο CNN, ο Paul Dergarabedian, αναλυτής στο Comscore και σκέφτεται ότι η διαφορά μπορεί να έρθει στον τρόπο με τον οποίον θα μετρούν πλέον τον αντίκτυπο που έχει μια ταινία: είτε σε δολάρια box office, προβολές streaming, πωλήσεις και ενοικιάσεις βίντεο είτε σε likes στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε κάθε περίπτωση και με κάθε μέτρο, η επιρροή των Όσκαρ στο μέλλον πιθανότατα δεν θα είναι η ίδια

Ένα αβέβαιο μέλλον για τη μεγαλύτερη βραδιά του Χόλιγουντ

Ακόμη και πριν από την πανδημία, τα Βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας και οι άλλες τελετές απονομής αντιμετώπιζαν ένα αβέβαιο μέλλον. Οι αξιολογήσεις τους διολισθαίνουν εδώ και χρόνια, και η επίμονη έλλειψη ποικιλομορφίας έχει κάνει τα σόου και τους οργανισμούς πίσω από αυτά να απομακρύνονται από το κοινό τους.

Η πανδημία Covid-19 ανάγκασε την Ακαδημία να τροποποιήσει τους κανόνες της, ώστε κατ΄εξαίρεση να μπορούν να διαγωνιστούν και οι ταινίες που προβάλλονται σε streaming.

Οι υπηρεσίες streaming επωφελήθηκαν σαφώς από την πανδημία, με το Netflix να ξεπερνά το όριο των 200 εκατομμυρίων συνδρομητών παγκοσμίως και to Disney + να φτάνει τα 100 εκατομμύρια ταχύτερα από ό, τι αναμενόταν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως