Εντείνεται το ενδιαφέρον για το μέλλον της Toshiba, καθώς ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος του ιαπωνικού τεχνολογικού κολοσσού απαίτησε τη δρομολόγηση νέου στρατηγικού σχεδίου για το μέλλον της εταιρίας στο πλαίσιο του οποίου να συζητηθούν και οι προσφορές για την πιθανή εξαγορά της.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωση της, η 3D Investment ζήτησε από τη διοίκηση να μείνει ανοιχτή στις πιθανές προσφορές που θα δεχτεί για την αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης του Ομίλου και να διασφαλίσει μια δίκαιη και διαφανή διαδικασία.

Η παρέμβαση από την 3D Investment Partners, το μετοχικό μερίδιο της οποίας ανέρχεται στο 7,2% έρχεται στον απόηχο της ύψους 21 δισ. δολαρίων προσφοράς που υπέβαλε η CVC Capital Partners νωρίτερα μέσα στο μήνα (ήτοι 5.000 γιεν ανά μετοχή που συνιστά ένα premium ύψους 30% επί της χρηματιστηριακής τιμής). Μια προσφορά που άναψε… φωτιές στην αγορά για την προοπτική ενός πόλεμου προσφορών για τον ιαπωνικό γίγαντα.

Βέβαια, η διοίκηση της Toshiba έσπευσε να απορρίψει την προσφορά, καθώς γενικά δεν εμφανίζεται δεκτική σε μια εξαγορά, όμως πηγές από την αγορά υποστηρίζουν πως το CVC θα επιμείνει και θα επανέλθει, ενώ πιθανότατα θα προκύψουν και νέοι ενδιαφερόμενοι.

Μεταξύ των μνηστήρων έχει ακουστεί και το όνομα της αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας Bain Capital, με ορισμένα δημοσιεύματα να κάνουν λόγο ακόμη και για πιθανή συνεργασία του CVC με την Bain για την υποβολή κοινής προσφοράς.

Σε κάθε περίπτωση η παρέμβαση της 3D Investment θα εντείνει τις πιέσεις που δέχεται η διοίκηση της Toshiba να συζητήσει με τους επίδοξους μνηστήρες. Ειδικά δε, αν λάβουμε υπόψη πως νωρίτερα μέσα στο μήνα και ο τρίτος κυριότερος μέτοχος του Ομίλου, το αμερικανικό hedge fund της Farallon Capital Management, που ελέγχει μετοχικό μερίδιο ύψους 6%, είχε επίσης καλέσει την διοίκηση της Toshiba να εξετάσει σοβαρά τις προσφορές για την πώληση της.

Σημειώνεται πως τις τελευταίες ημέρες, μετά και το ενδιαφέρον που εκδήλωσε το CVC, η μετοχή της Toshiba έχει πάρει την ανιούσα φτάνοντας έως και στο ιστορικό υψηλό των 4.895 γιεν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή