Στο νέο πρόγραμμα του Υπουργείου Οικονομικών «Γέφυρα ΙΙ» συμμετέχει η Αlpha Bank. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επιχειρήσεις που κατά το 2020 παρουσίασαν μείωση του κύκλου εργασιών κατά τουλάχιστον 20% σε σχέση με το 2019. Παρέχει κρατική ενίσχυση με τη μορφή της συνεισφοράς στις μηνιαίες δόσεις των δανείων ( κεφάλαιο και τόκοι) που μπορεί να ανέλθει ως το 90% για μέγιστο διάστημα οκτώ μηνών. Αφορά εξυπηρετούμενες οφειλές, οφειλές με καθυστέρηση έως 90 μέρες, οφειλές με καθυστέρηση άνω των 90 ημερών ή καταγγελμένες.

Δικαιούχοι του Προγράμματος είναι οι Πολύ Μικρές, Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις (σύμφωνα με τον Κανονισμό ΕΕ 651/2014)καθώς και ατομικές επιχειρήσεις  ή ελεύθεροι επαγγελματίες που χαρακτηρίζονται ως πληττόμενοι βάσει Κωδικού Δραστηριότητας (ΚΑΔ) και πληρούν σωρευτικά τις προϋποθέσεις του Προγράμματος.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την ένταξη τους στο Πρόγραμμα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του υπουργείου Οικονομικών «ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΔΑΝΕΙΩΝ-ΓΕΦΥΡΑ ΙΙ» χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του TAXISnet, έως και την 9/5/2021.

Οι αιτούντες θα πληροφορηθούν για το ύψος της επιδότησης που δικαιούνται καθώς και για τυχόν πρόσθετες ενέργειες που είναι απαραίτητες για την ένταξη τους στο πρόγραμμα μέσω της ιστοσελίδας της ΕΓΔΙΧ www.keyd.gov.gr

Eπιπλέον αναλυτικές πληροφορίες για τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Alpha Bank καθώς και σε όλο το δίκτυο καταστημάτων της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση
Επικαιρότητα |

Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση

Με το πιο θανατηφόρο, τουλάχιστον τα τελευταία 60 έτη, σιδηροδρομικό ατύχημα να απλώνει βαρύ το πέπλο του ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «σίγουρα κάποια πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά».