Η πανδημία μαίνεται, οι κανόνες για την καραντίνα αλλάζουν μέρα με τη μέρα, αβεβαιότητα υπάρχει ακόμα για το πότε θα μπορούσαμε να ξαναπάμε διακοπές, αλλά ένα πράγμα φαίνεται πως παραμένει σταθερό στον κόσμο των ταξιδιών: τα σπίτια της Ιταλίας που πωλούνται έναντι… 1 ευρώ!

Αυτό το μήνα, είναι η σειρά μιας άλλης πόλης της Σικελίας, της Καστιλιόνε ντι Σιτσίλια, να προσφέρει σπίτια στην τιμή ενός.. εσπρέσο.

Στις πλαγιές του διάσημου ηφαιστείου της Αίτνα, κοντά στην Ταορμίνα και τις παραλίες της ανατολικής ακτής της Σικελίας, η πόλη πουλάει περίπου 900 εγκαταλελειμμένα σπίτια.

Τα περισσότερα σπίτια βρίσκονται στα παλαιότερα σημεία της πόλης. Περίπου τα μισά από αυτά είναι κατεστραμμένα και θα πωληθούν στη συμβολική τιμή του 1 ευρώ (1,20 δολάρια). Τα υπόλοιπα είναι σε καλύτερη κατάσταση και θα πουληθούν φθηνά, ξεκινώντας από 4.000 – 5.000 ευρώ.

Ο δήμαρχος της πόλης Αντονίνο Καμάρντα δήλωσε στο CNN International ότι έχει αναλάβει ένα φιλόδοξο έργο για να αναζωογονηθεί η πόλη του, όπου ο πληθυσμός έχει συρρικνωθεί από 14.000 στις αρχές του 1900 σε μόλις 3.000 άτομα σήμερα.

“Έχουμε μια τεράστια αρχιτεκτονική κληρονομιά να διασώσουμε, γεμάτη ιστορία. Με την πάροδο του χρόνου, πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν φύγει, αφήνοντας πίσω τους παλιά, γραφικά και παραδοσιακά σπίτια, πολλά εκ των οποίων χρονολογούνται από την Αναγέννηση”, προσθέτει ο δήμαρχος.

Ενώ σε ορισμένες άλλες πόλεις που λειτουργούν παρόμοια προγράμματα πωλούνται πολλά σπίτια για 1 ευρώ, το Καστιλιόνε ντι Σιτσίλια τιμολογεί τα ακίνητα ανάλογα με την κατάστασή τους.

“Έχουμε πραγματοποιήσει μια εις βάθος μελέτη καταγράφοντας και ταξινομώντας κάθε ακίνητο με βάση χάρτες και δεδομένα κτηματολογίου. Σύμφωνα με τις συνθήκες τους, τα κτίρια θα πωλούνται σε διαφορετικές τιμές, ξεκινώντας από 1 ευρώ», λέει ο Καμάρντα..  Εάν υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την ίδια ιδιοκτησία, θα πραγματοποιηθεί δημοπρασία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα