Στην παραγωγή εμβολίων θα βοηθήσει και την αμερικανική Moderna ο γαλλικός φαρμακευτικός όμιλος της Sanofi αναλαμβάνοντας την παραγωγή περίπου 200 εκατ. δόσεων του εμβολίου της αμερικανικής εταιρίας.

Θυμίζουμε πως ο γαλλικός όμιλος, ο οποίος δεν έχει καταφέρει ακόμη να δημιουργήσει το δικό του εμβόλιο (αν και συνεχίζει τις δοκιμές), έχει ήδη κλείσει δύο ανάλογες συμφωνίες τους, προηγούμενους μήνες, με την κοινοπραξία των Pfizer/BioNtech και την έτερη αμερικανική Johnson & Johnson. Η συμφωνία της με την αμερικανογερμανική κοινοπραξία αφορά τουλάχιστον 100 εκατ. δόσεις και με την J&J περίπου 12 εκατ. δόσεις το μήνα.

Αναφορικά με το deal με την Moderna, η Sanofi θα αναλάβει τη διαδικασία εμφιάλωσης του εμβολίου και την ολοκλήρωση της συσκευασίας των φυαλιδίων, στις εγκαταστάσεις της στο Νιου Τζέρσεϊ. Με τον τρόπο αυτό ο αμερικανικός όμιλος θα αυξήσει σημαντικά τις προμήθειες εμβολίων στις ΗΠΑ, όπως απαιτεί η αμερικανική κυβέρνηση, όμως κυρίως από το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Κι αυτό διότι η παραγωγή στη μονάδα της Sanofi δεν αναμένεται να ξεκινήσει πριν τον Σεπτέμβριο.

Πάντως, η συμφωνία έλαβε ήδη τις ευλογίες της αμερικανικής κυβέρνησης που βιάζεται να ενισχύσει τον ρυθμό των εμβολιασμών στη χώρα.

Θυμίζουμε πως οι ΗΠΑ έχουν παραγγείλει συνολικά 300 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Moderna. Μάλιστα, η ποσότητα αυτή θα πρέπει να έχει παραδοθεί στο σύνολό της έως τα τέλη Ιουλίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή