Από τον ερχόμενο μήνα ξεκινά και πάλι πτήσεις προς την Ελλάδα η αμερικανική Delta Air Lines, έπειτα από πάνω από ένα χρόνο που είχε διακόψει τα δρομολόγια προς τη χώρα μας. Πρόκειται για την πρώτη αμερικανική αεροπορική εταιρεία που επιστρέφει στην Ελλάδα, μια εξέλιξη σαφώς θετική εν όψει του ανοίγματος της χώρας μας στους ξένους τουρίστες.

Η επιστροφή της αμερικανικής αεροπορικής είχε ανακοινωθεί, για πρώτη φορά, την περασμένη Παρασκευή, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης με στελέχη της εταιρείας στην Ατλάντα. Όμως, πλέον βγήκε και το πρόγραμμα επανάληψης των πτήσεων από την εταιρεία.

Συγκεκριμένα, από τις 29 Μαϊου, η Delta ξεκινά και πάλι 2 απευθείας πτήσεις καθημερινά μεταξύ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος και του Διεθνούς Αερολιμένα της Νέα Υόρκης John F. Kennedy. Επίσης από τις 3 Ιουλίου ξεκινά και πάλι απευθείας πτήση μεταξύ Αθήνας και Ατλάντα, Γεωργίας.

Αμφότερες οι διαδρομές θα εκτελούνται με αεροσκάφη τύπου Airbus A330-300, 293 θέσεων, ενώ είναι εύλογο πως θα τηρούνται αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Σημειώνουμε πως η αμερικανική αεροπορική προχώρησε στην απόφαση αυτή μετά την ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης ότι ανοίγει ξανά τα σύνορα για ταξιδιώτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Προϋπόθεση είναι, βέβαια, να έχουν κάνει εμβόλιο ή να έχουν αρνητικό μοριακό τεστ ( PCR test) 72 ώρες πριν την άφιξη τους.

«Στην Ελλάδα, με τους αρχαιολογικούς τόπους και τις παραλίες των νησιών που είναι ιδιαίτερα ελκυστικές στους Αμερικανούς επισκέπτες, υπάρχουν πολλά που μπορεί να απολαύσει κανείς. Η Delta είναι έτοιμη να επανασυνδέσει τους ταξιδιώτες  μεταξύ των δύο χωρών και, όπως πάντα, η ασφάλεια των πελατών μας και των αγορών που εξυπηρετούμε αποτελεί τη νούμερο ένα προτεραιότητά μας» σχολίασε χαρακτηριστικά o αντιπρόεδρος του τμήματος Network Planning της εταιρείας, Τζόε Εσποζίτο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός