Σημαντική πτώση ύψους 20% κατέγραψαν τα κέρδη του αμερικανικού κολοσσού της General Electric για το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Βασικός αρνητικός παράγοντας στάθηκε η μείωση της ζήτησης για κινητήρες αεροσκαφών, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες λόγω της πανδημίας και της τεράστιας κρίσης στον ταξιδιωτικό κλάδο ακύρωσαν ή ανέβαλαν τις παραγγελίες νέων αεροσκαφών.

Συγκεκριμένα, τα βιομηχανικά κέρδη του Ομίλου μειώθηκαν στα 828 εκατ. δολάρια έναντι 1,03 δισ. δολαρίων πριν από ένα χρόνο. Έτσι τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 3 σεντς, επί συνολικών εσόδων ύψους 17,12 δισ. δολαρίων. Τα έσοδα μειώθηκαν κατά 12%.

Σημειώνεται πως οι αναλυτές στις προβλέψεις τους έκαναν λόγο για χαμηλότερα κέρδη ανά μετοχή στα 0,0128 δολάρια, αλλά λίγο καλύτερα έσοδα στα 17,53 δισ. δολάρια.

Πάντως, οι εκτιμήσεις για ανάκαμψη του ταξιδιωτικού κλάδου εκτιμάται ότι θα φέρει καλύτερες επιδόσεις τα επόμενα τρίμηνα. Η προοπτική αυτή έχει ήδη ωθήσει ανοδικά την μετοχή της GE, η οποία από τις αρχές της χρονιάς μετρά κέρδη της τάξεως του 22%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ