Στα 10 δισ. δολάρια ανέρχονται οι ζημιές των τραπεζών σε ολόκληρο τον κόσμο που σχετίζονται με την κατάρρευση της Archegos Capital Management, μετά την σημερινή ανακοίνωση των Nomura Holdings Inc και UBS Group για συνολικό πλήγμα 3,7 δισ. δολαρίων από την κατάρρευση της εταιρείας του Μπιλ Χουάνγκ.

Η ιαπωνική τράπεζα ανακοίνωσε ζημίες 2,3 δις δολαρίων (245,7 δις γιεν) στο πρώτο τρίμηνο του έτους, οδηγώντας την τράπεζα στην μεγαλύτερη τριμηνιαία απώλεια από το 2009, ενώ προανήγγειλε πρόσθετο πλήγμα 62 δις γιεν στη διάρκεια του τρέχοντος οικονομικού έτους. Η ελβετική UBS Group, που μέχρι σήμερα δεν είχε αναφέρει κάποιον αντίκτυπο από την υπόθεση Archegos, ανακοίνωσε ότι περιμένει συνδυαστικό πλήγμα 861 εκατ. δολαρίων στο δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Η Credit Suisse έχει ανακοινώσει το μεγαλύτερο πλήγμα από την κατάρρευση της Archegos, περίπου 5,5 δις δολάρια, δεύτερη έρχεται πλέον η Nomura με 2,3 δις και ακολουθούν η Morgan Stanley με 911 εκατ δολάρια και η UBS με τα 861 εκατ.

Άλλες τράπεζες, όπως οι JPMorgan Chase & Co. και η Citigroup Inc. κατάφεραν με έγκαιρες κινήσεις να περιορίσουν τον οικονομικό αντίκτυπο, ενώ οι Goldman Sachs και Wells Fargo ήταν οι μοναδικές εταιρείες που παρότι εμπλέκονταν με την Archegos μπόρεσαν να αποφύγουν πλήρως πιθανές ζημίες από την έκθεσή τους.

Η υπόθεση της Archegos οδήγησε τις ρυθμιστικές αρχές, τους νομοθέτες και τις καταναλωτικές οργανώσεις να πιέσουν ώστε να ριχτεί άπλετο φώς στις εργασίες των γραφείων της οικογένειας Χουάνγκ, διαχειρίστρια κεφαλαίων ύψους 6 τρις δολαρίων υπερ-πλουσίων επενδυτών. Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ εξετάζουν αυστηρότερο πλαίσιο απαιτήσεων για τη λειτουργία και μεγαλύτερη διαφάνεια στις συναλλαγές σε δευτερογενή προϊόντα, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ