Καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί σε σχέση με την πραγματοποίηση γάμων και βαπτίσεων, είπε μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, διευκρινίζοντας ότι «όσο η πανδημία πέφτει, τα μέτρα αίρονται. Όσο κάνουμε εμβόλια θα έχουμε γάμους και βαπτίσεις» .

Όσον αφορά τους τους επιχειρηματίες της εστίασης που δεν έχουν πολύ χώρο εξωτερικά ανέφερε πως, όπως έγινε και πέρυσι, θα δοθεί κοινόχρηστος χώρος σε όσους έχουν πρόσβαση σε δρόμο να μπορούν να απλώσουν τα τραπεζοκαθίσματα σε μεγαλύτερο κομμάτι δημοσίου χώρου, ενώ αναφέρθηκε και στα μέτρα οικονομικής στήριξης για την εστίαση.

Για το ενεδεχόμενο άρσης του μέτρου αποστολής sms δεν έχει έρθει η ώρα να καταργηθεί στις μετακινήσεις, αλλά θα μπορούσε να καταργηθεί τις επόμενες ημέρες στον βαθμό που επιταχύνονται οι εμβολιασμοί.

Σχολιάζοντας την ώρα κλεισίματος των εστιατορίων που προσδιορίστηκε στις 11, διευκρίνισε ότι οι πολίτες πρέπει στις 23.00 να είναι σπίτι, ενώ οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων εξαιρούνται της αγόρευσης αυτής.

Επεσήμανε πως η αγορά τις πρώτες μέρες κινήθηκε πολύ χαμηλά σε αντίθεση με το σαββατοκύριακο, που πήγε καλύτερα. Γι’ αυτό και ένα από τα αιτήματα που έγιναν στην επιτροπή είναι να καταργηθεί το click inside, αλλά δεν έχει γίνει ακόμα δεκτό.

Ο υπουργός  τόνισε πως όταν ανοίξει ο τουρισμός ο στόχος είναι να μην υπάρχει το SMS, αλλά εξαρτάται και από τους εμβολιασμούς.

Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη εμβολιασμού και προέτρεψε τους πολίτες να προχωρήσουν σε αυτόν. «Μόνη λύση για να γλιτώσουμε καραντίνες και sms είναι το εμβόλιο», ανέφερε χαρακτηριστικά. Μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργιάδης είπε  σέβεται το ατομικό δικαίωμα όσων αποφάσισαν να μην κάνουν το εμβόλιο αλλά η πράξη αυτή κρίνεται και πρόκειται για απόλυτα κοινωνική ανευθυνότητα. «Με την πράξη αυτή θέτεις σε κίνδυνο τους άλλους. Ηθικά απαράδεκτος όποιος δεν κάνει το εμβόλιο», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι, ωστόσο, ο εμβολιασμός δεν μπορεί να γίνει υποχρεωτικός.

Ερωτηθείς για το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων εξήγησε ότι έπρεπε να ανοίξουν γιατί από την ώρα που είχε ανοίξει το υπόλοιπο λιανικό εμπόριο όσο ήταν κλειστά τα εμπορικά  κέντρα και τα mall δημιουργούνταν μεγάλος αθέμιτος ανταγωνισμός στο λιανικό εμπόριο. «Έπρεπε λοιπόν αυτός ο αθέμιτος ανταγωνισμός να λήξει», κατέληξε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα