Πρόστιμο ύψους 12,1 εκατ. ευρώ επέβαλε στην Apple η αρμόδια αντιμονοπωλιακή υπηρεσία της Ρωσίας (FAS) για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης που έχει στην αγορά εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας.

Η ρωσική Αρχή υποστήριξε ότι η διανομή εφαρμογών για κινητά από την Apple μέσω του λειτουργικού συστήματος iOS είχε ως αποτέλεσμα να δώσει στα δικά της προϊόντα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από σχετική καταγγελία που έγινε από τη ρωσική εταιρεία διαδικτυακής ασφάλειας «Kaspersky Lab», σύμφωνα με την οποία μια νέα έκδοση της εφαρμογής Safe Kids είχε απορριφθεί από το λειτουργικό σύστημα της Apple.

Από την πλευρά του ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός δήλωσε πως αρνείται τις κατηγορίες και δεν συμφωνεί με το πρόστιμο, επομένως προχωρά σε υποβολή έφεσης κατά της απόφασης.

Οι δυτικές και δη, αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες τεχνολογίας δέχονται αυξανόμενες πιέσεις στην Ρωσία του τελευταίους μήνες. Η αρμόδια ρωσική ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών είχε επιβραδύνει τη λειτουργία του Twitter, με το επιχείρημα πως είχε αρνηθεί να αφαιρέσει από την πλατφόρμα του παράνομο περιεχόμενο, ενώ στο στόχαστρο της έχουν μπει επίσης η Google, το Facebook, αλλά και το ανερχόμενο TikTok.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γαλλία: Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου
Διεθνή |

Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στο Παρίσι

Στόχος η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στις γαλλικές εταιρείες από τους νέους αυστηρούς κινεζικούς κανόνες εισαγωγής που απαιτούν την ανταλλαγή τύπων και τεχνογνωσίας παραγωγής