Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων AP την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε ρωσόφωνη οργάνωση χάκερ, η οποία χρησιμοποιεί κακόβουλο λογισμικό εκβίασης για την καταβολή λύτρων (ransomware). Το αστυνομικό τμήμα της αμερικανικής πρωτεύουσας διευκρίνισε ότι βρίσκεται ακόμη σε διαδικασία αποτίμησης της έκτασης της μη εγκεκριμένης πρόσβασης.

«Καθώς προσπαθούμε να προσδιορίσουμε τον πλήρη αντίκτυπο και συνεχίζουμε να αξιολογούμε τη δραστηριότητα, επιφορτίσαμε το FBI να ερευνήσει πλήρως το θέμα», αναφέρει η αστυνομία της Ουάσιγκτον σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες, Δευτέρα, το βράδυ, την οποία επικαλέστηκαν μέσα, μεταξύ των οποίων το AP και το NBC News.

Στην ανακοίνωση αυτή δεν κατονομάζονται οι ύποπτοι για την επίθεση, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα. Επίσης το αστυνομικό τμήμα δεν έχει ανταποκριθεί μέχρι στιγμής σε αίτημα του Reuters να σχολιάσει την είδηση αυτή.

Το AP διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι επηρεάστηκαν επιχειρήσεις της αστυνομίας από την παραβίαση, αν και πρόσθεσε ότι η οργάνωση κακόβουλου λογισμικού εκβίασης για την καταβολή λύτρων Babuk ανέλαβε την ευθύνη και υποστήριξε ότι έκλεψε ευαίσθητα δεδομένα, περιλαμβανομένων στοιχείων για πληροφοριοδότες, τα οποία απείλησε να μοιραστεί με συμμορίες εγκληματιών.

Αυτοί που χρησιμοποιούν ransomware κρατούν φακέλους και δίκτυα σε ομηρία αν δεν τους καταβληθούν χρήματα. Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Αλεχάντρο Μαγιόρκας δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η αντιμετώπιση οργανώσεων αυτού του είδους αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα του υπουργείου του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Apple: Πού και πότε θα «αποκαλύψει» την στρατηγική για την ΑΙ
Tεχνητή νοημοσύνη |

Πού και πότε θα «αποκαλύψει» η Apple την στρατηγική για την ΑΙ

To tech event προσελκύει παραδοσιακά το ενδιαφέρον πελατών και συνεργατών της Apple σε όλο τον κόσμο, όπως και της παγκόσμιας αγοράς και του τεχνολογικού κλάδου λόγω των καινοτομιών που παρουσιάζονται εκεί