Σημαντική βελτίωση δείχνει ο παγκόσμιος δείκτης εμπιστοσύνης των ταξιδιωτών, ενισχύοντας έτσι τις προσδοκίες για ανάκαμψη του παγκόσμιου τουρισμού.

Σύμφωνα με την έρευνα της Global Rescue γα την Εμπιστοσύνη και την Ασφάλεια των Ταξιδιωτών (Global Rescue’s Traveler Sentiment and Safety) ο φόβος για μόλυνση από τον ιό ή η καραντίνα ως βασική ανησυχία των ταξιδιωτών περιορίστηκε κατά 37%, ενώ η εμπιστοσύνη τους στα ταξίδια αυξήθηκε σημαντικά.

Το 78% των ερωτηθέντων ανησυχεί «πολύ λιγότερο» ή «λιγότερο» για την ασφάλεια των ταξιδιών το 2021 σε σύγκριση με το 2020, με το 22% να απαντά ότι ανησυχεί «περισσότερο» ή «πολύ περισσότερο».

«Οι ταξιδιώτες έχουν διπλάσιες πιθανότητες να προγραμματίσουν διεθνή ταξίδια εντός των επόμενων έξι μηνών σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2020», δήλωσε ο Νταν Ρίτσαρντς, Διευθύνων Σύμβουλος της Global Rescue. «Σχεδόν τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων ταξιδιωτών έχουν ήδη κάνει ένα εγχώριο ταξίδι ή σχεδιάζουν να κάνουν ένα πριν από τον Ιούλιο».

Καθώς αυξάνεται η εμπιστοσύνη των ταξιδιωτών, ο Ρίτσαρντς ενθαρρύνει κυβερνητικούς αξιωματούχους να αναπτύξουν δυνατότητες εντοπισμού, ανίχνευσης και ανταπόκρισης στην COVID-19 και στις νέες απειλές που ενδεχομένως προκύψουν.

«Αξιοποιώντας την τεχνολογία, με εργαλεία που εντοπίζουν ενεργές μολύνσεις και ασθένειες που μεταδίδονται με την αναπνοή, μπορούμε να ανακάμψουμε αποτελεσματικά και να αποτρέψουμε την εξάπλωση των ασθενειών, ενώ ενισχύουμε και προστατεύουμε τη βιομηχανία ταξιδιών και φιλοξενίας», δήλωσε ο Ρίτσαρντς, ο οποίος είναι επίσης μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Ταξιδιών και Τουρισμού των ΗΠΑ στο Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (91%) δήλωνουν ότι είναι πρόθυμοι να υποβληθούν σε γρήγορα, επιτόπια τεστ για την COVID-19 πριν από το ταξίδι τους, και το 80% δήλωσε ότι θα πλήρωνε για το τεστ ανάλογα με το κόστος.

Σε ό,τι αφορά το πιστοποιητικό εμβολιασμού οι ερωτηθέντες εμφανίζονται μοιρασμένοι μόνο σε ό,τι αφορά τα εγχώρια ταξίδια. Το 46% το υποστηρίζει ενώ 42% . Ωστόσο, σε ό,τι αφορά τα διεθνή ταξίδια το 70% των ερωτηθέντων προτιμούν τη χρήση πιστοποιητικών εμβολίου.

Η πανδημία οδηγεί τους ταξιδιώτες να τροποποιήσουν τα σχέδια ταξιδιού τους με διάφορους τρόπους. Η πλειοψηφία των ταξιδιωτών (54%) ανέφερε ότι θα αποφύγουν πολυσύχναστο προορισμό και μέρη με ανεπαρκείς ιατρικές εγκαταστάσεις (22%) ως τους κύριους λόγους που τους εμποδίζουν να πισκεφθούν μια περιοχή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Τουρισμός: Τι είναι το «Gig-Tripping» που κυριαρχεί στις ταξιδιωτικές τάσεις
Τουρισμός |

Το «Gig-Tripping» είναι η τελευταία ταξιδιωτική τάση που επιβάλλεται να δοκιμάσετε

Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι, αυτός ο δημοφιλής όρος αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς - Ποιες πόλεις και χώρες είναι ιδανικές και οικονομικές για το συγκεκριμένο τύπου διακοπών

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Αποφάσεις για τις πολιτικές προτεραιότητες ενόψει των ευρωεκλογών
Τουρισμός |

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Αποφάσεις για τις πολιτικές προτεραιότητες ενόψει των ευρωεκλογών

Με τις ευρωπαϊκές εκλογές και την ουγγρική προεδρία της ΕΕ προ των πυλών, οι ηγέτες του κλάδου της φιλοξενίας είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν και να συναποφασίσουν για τις πολιτικές προτεραιότητες