Νέα πτώση για τα έσοδα της Boeing, παρά το γεγονός πως ήδη το πρώτο τρίμηνο του 2020 ήταν ιδιαίτερα πιεστικό για τον κορυφαίο όμιλο αεροναυπηγικής που προσπαθούσε τότε, να διαχειριστεί την κρίση που καθήλωσε επί μήνες τα 737 Max.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε, τα έσοδα της έχασαν άλλο ένα 10% πέφτοντας στα 15,2 δισ. δολάρια, καθώς οι παραδόσεις αεροσκαφών ακυρώθηκαν ή αναβλήθηκαν από τις αεροπορικές εταιρείες λόγω της πανδημίας. Έτσι, οι ζημιές της διαμορφώθηκαν στα 561 εκατ. δολάρια, ελαφρά καλύτερα από τις ζημιές ύψους 641 εκατ. δολαρίων που αντιμετώπιζε στο περσινό πρώτο τρίμηνο, λόγω της υπόθεσης των 737 Max.

Η αρχική καθήλωση και τελικά κατάργηση της παραγωγής των Max οδήγησε τον όμιλο πέρυσι στις μεγαλύτερες ζημιές στην ιστορία του, στα 12 δισ. δολάρια συνολικά για τη χρονιά, όπως και σε εκτόξευση των μακροπρόθεσμων χρεών του στα 58 δισ. δολάρια.

Πάντως, το σημαντικό στοιχείο που προβλημάτισε εύλογα επενδυτές και μετόχους είναι πως πρόκειται για το έκτο διαδοχικό τρίμηνο ζημιών για τον αμερικανικό γίγαντα, γεγονός που ήδη άσκησε πιέσεις στην πορεία της μετοχής της σήμερα. Αν και η διοίκηση στην τοποθέτηση της διαβεβαίωσε την αγορά πως οι ενδείξεις για το υπόλοιπο της χρονιάς είναι πολύ καλύτερες, εκτιμώντας πως τα εμβολιαστικά προγράμματα θα επιτρέψουν τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα και την ανάκαμψη του ταξιδιωτικού κλάδου.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις τον περασμένο μήνα, ο Όμιλος ξεκίνησε και πάλι τις παραδόσεις αεροσκαφών σε όλη την γκάμα των 787, μετά την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στη διαδικασία λόγω ποιοτικών προβλημάτων που εντοπίστηκαν στους ελέγχους. Η καθυστέρηση αυτή ήταν ένας ακόμη επιβαρυντικός παράγοντας για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή