Τα υψηλότερα κέρδη της από το 2014 ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του έτους η Deutsche Bank, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προβλέψεις των αναλυτών και σφραγίζοντας την επιστροφή της σε θετικό έδαφος μετά από απανωτά χρόνια ζημιών που αμαύρωσαν την εικόνα της στη διεθνή αγορά.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός κολοσσός ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 908 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας θεαματική βελτίωση από τις ύψους 43 εκατ. ευρώ ζημιές του πρώτου τριμήνου του 2020, Αντιστοίχως αναθεώρησε επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις της για το σύνολο της χρονιάς προβλέποντας σταθερή πορεία των εσόδων, αντί της πτώσης που περίμενε σε ετήσια βάση.

Οι αναλυτές στις προβλέψεις τους έκαναν λόγο για καθαρά κέρδη της τάξεως των 600 εκατ. ευρώ.

Σημείο κλειδί για την επίδοση αυτή στάθηκε το τμήμα επενδυτικής τραπεζικής, που κατέγραψε κάθετη αύξηση ύψους 32% στα έσοδα του (συνολικά στα 3,1 δισ. ευρώ), όπως και η μονάδα διαχείρισης κεφαλαίων, η οποία παρουσίασε αυξημένα έσοδα κατά 23%, στα 637 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, και τα δύο τμήματα ξεπέρασαν κατά πολύ τις προβλεπόμενες από τους αναλυτές επιδόσεις.

Σημειώνεται πως, αναλυτές της αγορές, είχαν τοποθετήσει την έκθεση της Deutsche από την κατάρρευση του fund Archegos στα 3,4 δισ. ευρώ, όμως τελικά σε αντίθεση με έτερους τραπεζικούς κολοσσούς που υπέστησαν βαριές απώλειες από το σκάνδαλο της Archegos, η γερμανική τράπεζα υποστήριξε πως κατάφερε να ελαχιστοποιήσει τον αρνητικό αντίκτυπο

Μετά την ανακοίνωση, η μετοχή της τράπεζας σημείωσε άλμα της τάξεως του 7% στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, με τους επενδυτές να εκδηλώνουν την ικανοποίηση τους για την απόδοση του προγράμματος αναδιάρθρωσης που έχει δρομολογήσει η διοίκηση του Κρίστιαν Σέβινγκ εδώ και περίπου μία διετία. Στο πλαίσιο του ριζικού αυτού προγράμματος αναδιάρθρωσης, πρόκειται να καταργηθούν συνολικά 18.000 θέσεις εργασίας μέχρι το 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή