Το πλάνο της για το διαχωρισμό της εταιρίας στα δύο παρουσίασε η βρετανική φαρμακοβιομηχανία GlaxoSmithKline, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της για το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Αν και οι λεπτομέρειες για το διαχωρισμό των δραστηριοτήτων της φαρμακοβιομηχανίας θα ανακοινωθούν στα μέσα Ιουνίου, η διοίκηση επέλεξε να δώσει ένα… «τυράκι» στους επενδυτές και μετόχους, οι οποίοι έχουν προβληματιστεί από τις πληροφορίες πως το αμερικανικό fund Elliott Management, του μεγαλοεπενδυτή Πολ Σίνγκερ, «χτίζει» σημαντικό μετοχικό μερίδιο στην εταιρία. Επίσης, είναι δυσαρεστημένοι επειδή η GSK –που κανονικά έχει παράδοση στα εμβόλια- έμεινε πίσω στη μεγάλη και κερδοφόρα μάχη της εποχής, τη μάχη των εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

Πάντως, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η διάσπαση του ομίλου, με το διαχωρισμό των τμημάτων υγειονομικής περίθαλψης, θα δρομολογηθεί μέσα στο 2022.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, αυτά κινήθηκαν καλύτερα από τα αναμενόμενα επίπεδα. Ο τζίρος για το τρίμηνο διαμορφώθηκε στις 7,42 δισ. στερλίνες, με πτώση 15% σε σχέση με πέρυσι.

Τα προ φόρων κέρδη μειώθηκαν 9% στις 1,52 δισ. στερλίνες και τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν 8% στα 1,69 δισ. στερλίνες. Ωστόσο, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στις 22,9 πένες, ήταν πάνω από τις προβλέψεις που έκαναν λόγο για 21,9 πένες. Το τελευταίο ειδικά ικανοποίησε την αγορά, με τη μετοχή της εταιρίας να καταγράφει κέρδη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή