Η ΔΕΗ Α.Ε. και η Διεθνής Διαφάνεια Ελλάδος προχώρησαν στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας (MoU), με σκοπό την ανάπτυξη πρωτοβουλιών και εργαλείων που ενισχύουν την ακεραιότητα και προάγουν τη διαφάνεια. Το MoU στοχεύει επίσης  στην αποτελεσματικότερη εφαρμογή της εταιρικής πολιτικής κατά της διαφθοράς αφενός και στην εναρμόνιση με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2019/1937 με την οποία εισάγονται διατάξεις για την προστασία των προσώπων που υποβάλλουν αναφορές για παραβιάσεις, απειλές ή βλάβες του δημοσίου συμφέροντος αφετέρου, Σύμφωνα με το MoU,  η Διεθνής Διαφάνεια Ελλάδος θα παρέχει στη ΔΕΗ δωρεάν την ηλεκτρονική πλατφόρμα–μηχανισμό υποδοχής και διαχείρισης αναφορών (“whistleblowing”), την οποία αναπτύσσει στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση πρόγραμμα ‘Widely Expanding Anonymous Tipping Technology Deployment, Operation, and Trustworthiness to Combat Corruption in Eastern and Southern Europe (“EAT”)’, σε συνεργασία με οργανώσεις εγκατεστημένες σε άλλες εννιά (9) χώρες της Ευρώπης. Η Διεθνής Διαφάνεια θα παράσχει, επίσης, πλήρη εκπαίδευση και συμβουλευτική υποστήριξη για όλο το φάσμα των σχετικών θεμάτων, που απορρέουν από την χρήση της πλατφόρμας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ΔΕΗ θα προβάλλει στον ιστοχώρο της www.dei.gr την πλατφόρμα υποδοχής και διαχείρισης αναφορών, ορίζοντας τις αρμόδιες υπηρεσίες της/στελέχη της που θα υποδέχονται και θα διαχειρίζονται τις αναφορές. Επίσης, η ΔΕΗ θα διαμορφώσει εσωτερική πολιτική προστασίας των προσώπων, που υποβάλλουν αναφορές.

Πέραν των παραπάνω, η ΔΕΗ και η Διεθνής Διαφάνεια Ελλάδος θα συνεργάζονται για την από κοινού προώθηση στον δημόσιο διάλογο των ευρύτερων θεμάτων που αφορούν στην προστασία των προσώπων που αναφέρουν παράνομα και παράτυπα περιστατικά στην Ελλάδα, καθώς και σε γενικότερα θέματα καταπολέμησης διαφθοράς, ενδυνάμωσης της διαφάνειας και της χρηστής εταιρικής διακυβέρνησης, σύμφωνα με τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές.

Οι κοινοί προσδοκώμενοι στόχοι, που περιλαμβάνει το Μνημόνιο Συνεργασίας της ΔΕΗ με τη Διεθνή Διαφάνεια Ελλάδος, διατυπώθηκαν κατά τη διαδικτυακή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Απριλίου, στην οποία έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης, ο Νομικός Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Νομικών Υποθέσεων και Εταιρικής Διακυβέρνησης της ΔΕΗ Αργύρης Οικονόμου, η Πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας-Ελλάδος Δρ. Άννα Δαμάσκου και ο Ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου Παναγιώτης Μανταλώζης.

Δελτίο_Τύπου_28.04.2021_Υπογραφή_MoU_με_Διεθνή_Διαφάνεια

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ακρίβεια: Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή
Επικαιρότητα |

Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας συζήτηση. Η τελευταία συζήτηση επί του ζητήματος προκλήθηκε από τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 2021.

Πρωτογενές πλεόνασμα: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα
Επικαιρότητα |

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2023 – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, το πρωτογενές αποτέλεσμα για το 2023 ανήλθε σε 1,86% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για 1,15% – Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα πως μείωσε τους φόρους