Κέρδη ρεκόρ ανακοίνωσε για το α’ τρίμηνο του έτους η Alphabet, μητρική εταιρεία της Google, εκμεταλλευόμενη τη συγκυρία της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων παγκοσμίως που επέβαλλε στους χρήστες να παραμένουν στο σπίτι και να βασίζονται στο Διαδίκτυο, τόσο για εργασία όσο και για επικοινωνία.

Τα καθαρά κέρδη εκτοξεύτηκαν κατά 162% στο ιστορικό υψηλό των 17,9 δισ. δολαρίων, καθώς τα διαφημιστικά έσοδα αυξήθηκαν κατά το ένα τρίτο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020. Τα έσοδα του τμήματος Cloud επίσης παρουσίασαν θεαματική άνοδο κατά 45,7%.

Ο όμιλος ετοιμάζεται πλέον για επαναγορά μετοχών αξίας άνω των 50 δισ. δολαρίων, αν και αναγνωρίζει ότι το πάρτι της πανδημίας μπορεί να πλησιάζει στο τέλος του. Η Google είναι εξάλλου αντιμέτωπη με νέες αντιμονοπωλιακές έρευνες σε Ευρώπη και Αμερική.

Πάνω από τις προσδοκίες της Ουόλ Στριτ

Τα αποτελέσματα, ελαφρώς πάνω από τις προσδοκίες της Ουόλ Στριτ, έφεραν ικανοποίηση στους επενδυτές και η μετοχή της Alphabet έκλεισε την Δευτέρα με αύξηση 4,3% στα 2.390 δολάρια.

Ωστόσο η οικονομική διευθύντρια του ομίλου Ρουθ Πόρατ παραδέχτηκε μιλώντας σε αναλυτές πως «είναι ακόμα πρόωρο να προβλέψουμε το κατά πόσο θα διατηρηθούν αυτές οι αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών και τη διαφημιστική δαπάνη».

Οι συνολικές πωλήσεις του τριμήνου αυξήθηκαν κατά 34% στα 55,3 δισ. δολάρια, πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών για ετήσια άνοδο 26% και κοντά στο ρεκόρ των 56,9 δισ. που είχε αναφέρει η Alphabet το τέταρτο τρίμηνο του 2020.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά ένα αδιευκρίνιστο ποσό από την εξαγορά της εταιρείας έξυπνων ρολογιών Fitbit. Τα κέρδη τριμήνου έφτασαν τα 17,9 δισ., ή 26,29% ανά μετοχή, ξεπερνώντας τις προσδοκίες για απόδοση 15,88% ανά μετοχή.

Ακόμα, το διοικητικό συμβούλιο της Alphabeτ ενέκρινε και νέο πλάνο επαναγοράς μετοχών, το οποίο σύμφωνα με το Reuters ανεβάζει στα 56 δισ. δολάρια το ποσό που διαθέτει ο όμιλος για να επαναγοράσει δικές του μετοχές. Η μετοχή του ομίλου, ο οποίος βρίσκεται στην 184ή θέση στον δείκτη S&P 500, αύξησε την τιμή της κατά 80% την περυσινή χρονιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή