Το Spotify ανακοίνωσε σήμερα ότι οι συνδρομητές της υπηρεσίας streaming μουσικού περιεχομένου αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια του α’ τριμήνου του έτους κατά 21%, σε σχέση με πέρυσι, φτάνοντας στα 158 εκατομμύρια.

Ο συνολικός αριθμός των χρηστών, δηλαδή και αυτών που προτιμούν τη δωρεάν εκδοχή της υπηρεσίας που περιέχει όμως διαφημίσεις, ανήλθε στα 356 εκατομμύρια, δηλαδή αυξήθηκε κατά 24% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Αν και θετικά τα συγκεκριμένα στοιχεία, εντούτοις δεν ανταποκρίθηκαν στις προβλέψεις των αναλυτών. Αυτός ήταν και ο λόγος που η μετοχή της εταιρείας έπεσε κατά 9,5%, στα 265 δολάρια.

Για το β’ τρίμηνο του έτους η Spotify προβλέπει ότι θα φτάσει σε έναν αριθμό 162 έως 166 εκατομμυρίων συνδρομητών, ενώ η πρόβλεψη των αναλυτών ήταν ότι ο συγκεκριμένος αριθμός θα κινηθεί εγγύτερα στους 174 εκατομμύρια συνδρομητές, σύμφωνα με το Reuters. Επίσης, η πρόβλεψη για τον συνολικό αριθμό χρηστών κατά το β’ τρίμηνο από την ίδια την εταιρεία είναι μεταξύ 366 και 373 εκατομμυρίων ενεργών χρηστών.

Σε επίπεδο καθαρά οικονομικών αποτελεσμάτων η Spotify, με έδρα στη Σουηδία, ανακοίνωσε κέρδη ύψους 23 εκατομμυρίων ευρώ, αυξημένα κατά ένα εκατ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο της περυσινής χρονιάς. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 16% στα 2,15 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ακόμη και έτσι, το Spotify εμφανίζεται να υπερέχει στον συγκεκριμένο τομέα έναντι του μεγάλου της ανταγωνιστή, του Apple Music. Υπενθυμίζεται ότι η Apple δεν αποκαλύπτει τον αριθμό των συνδρομών στη δική της μουσική υπηρεσία. Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία της αμερικανικής εταιρείας, προ 18 μηνών, η πλατφόρμα Apple Music είχε μία συνδρομητική βάση της τάξης των 60 εκατομμυρίων μελών.

Επίσης, η Apple δεν παρέχει δωρεάν χρήση της υπηρεσίας της, σε αντίθεση με το Spotify που το κάνει αλλά με τίμημα σε αυτή την περίπτωση την προβολή διαφημίσεων. Ωστόσο, η αμερικανική εταιρεία έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να «στρατολογεί» νέα μέλη στο Apple Music από την τεράστια βάση των χρηστών συσκευών iPhone.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία