Τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε η Amazon και τα οποία ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών οδήγησαν σε άνοδο 3,98% της μετοχής της  σήμερα στη Wall Street.

Λίγες εταιρείες έχουν επωφεληθεί από την πανδημία και την αύξηση των διαδικτυακών αγορών όσο η Amazon. Τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε δείχνουν τα κέρδη thw  να αυξάνονται κατά 44% από χρονιά σε χρονιά με τις καθαρές πωλήσεις τριμήνου να διαμοfρώνονται στα 105,8 δισ δολάρια, oταν η αγορά ανέμενε πωλήσεις   104,47 δισ δολαρίων. Η Αmazon ανακοίνωσε κέρδη 15,79 δολάρια ανά μετοχή έναντι εκτίμησης για 9,54 δολάρια.

Η δυναμική της εταιρείας αναμένεται να συνεχιστεί και στο δεύτερο τρίμηνο. Εκτιμάται ότι θα ανακοινώσει έσοδα που θα κυμανθούν ανάμεσα στα 110-116 δισ δολάρια , ξεπερνώντας τις αντίστοιχες προβλέψεις της Wall Street για 108,6 δισ δολάρια.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε οτι η Prime Day-τo διήμερο που τα prime μέλη της εταιρείας αγοράζουν με σημαντικές εκπτώσεις –   θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο και αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τα οικονομικά  της αποτελέσματα στο δευτερο τρίμηνο. Η Prime Day της Amazon γινόταν κάθε χρόνο τον Ιούλιο, εκτός από την προηγούμενη χρονιά που μεταφέρθηκε το Οκτώβριο λόγω πανδημίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές