Σε αναστολή διαπραγμάτευσης βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης, ελάχιστα λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης στο ΧΑ, η μετοχή της Attica Bank, με απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κι ενώ ο τίτλος βρισκόταν στο -14,70%.

Στην ανακοίνωσή του το ΧΑ αναφέρει πως «μετά από σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αναστέλλεται προσωρινά από την Παρασκευή 29 Απριλίου 2021, η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρίας ATTICA BANK A.E., εν αναμονή ανακοίνωσης της εταιρίας. Αναστέλλονται επίσης προσωρινά και τα Παράγωγα Προϊόντα και ο Δανεισμός επί αυτής της μετοχής».

Η εξέλιξη αυτή έρχεται στον απόηχο της χθεσινής δημοσιοποίησης των ετήσιων αποτελεσμάτων της τράπεζας και του ισολογισμού της για το 2020.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η τράπεζα εμφάνισε στην περυσινή χρήση ζημιές μετά από φόρους 306,41 εκατ. ευρώ, οδηγώντας στην ετήσια μείωση των ιδίων κεφαλαίων της κατά 58%, στα 206,7 εκατ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, πηγές από τον όμιλο σημείωναν χθες ότι όχι μόνο η τράπεζα δεν έχει πρόβλημα, αλλά είναι και έτοιμη να προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, με στόχο την όσο το δυνατόν γρηγορότερη ένταξή της στην υπό δημιουργία Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ένωση.

Επιπλέον, υπογράμμιζαν την αποφασιστικότητα της διοίκησης του ομίλου να προχωρήσει μέσα στο 2021 σε πλήρη εξυγίανση του ισολογισμού της, με μία τελευταία μεγάλη τιτλοποίηση κόκκινων δανείων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών