Αυξημένα κέρδη, πάνω από τις προβλέψεις, ανακοίνωσε η αμερικανική πολυεθνική McDonald’s Corp. και μάλιστα με τις συνολικές πωλήσεις να επανέρχονται στα προ της πανδημίας επίπεδα, λόγω της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας του κοινού σε όλο τον κόσμο και δη, στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα η γνωστή αλυσίδα ταχυφαγείων ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 1,54 δισ. δολαρίων ή 2,05 δολάρια ανά μετοχή, υψηλότερα από τα 1,01 δισ. δολάρια ή 1,47 δολάρια ανά μετοχή πριν από έναν χρόνο.

Οι πωλήσεις παγκοσμίως αυξήθηκαν θεαματικά κατά 75% σε ετήσια βάση, με την αύξηση μόνο για τις ΗΠΑ να φτάνει το 13,6%. Συνολικά οι καλύτερες επιδόσεις του Ομίλου καταγράφηκαν στις αγορές της Βρετανίας, της Αυστραλίας και του Καναδά, σε αντίθεση με τις αγορές της Γαλλίας και της Γερμανίας, που η αλυσίδα δεν… τραβάει τόσο πολύ.

Έτσι, τα συνολικά έσοδα για το τρίμηνο ανέβηκαν στα 5,125 δισ. δολάρια, υψηλότερα από τα 4.7 δισ. του πρώτου τριμήνου του 2020, αλλά και ψηλότερα από τα 5,036 δισ. δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή