Νέο κεφάλαιο για την εταιρεία με την απόκτηση του ελέγχου από τη United Group. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τον Μάιο, ως επακόλουθο της αναδιάρθρωσης της εταιρείας. Οι συμφωνίες με τους προμηθευτές για υποχρεώσεις της Forthnet Media συγκράτησαν τα έσοδα της εταιρείας.

Οι συμφωνίες με προμηθευτές για ρύθμιση υποχρεώσεων προηγουμένων περιόδων έδωσαν ανάσα 25,3 εκατ. ευρώ στα έσοδα της Forthnet το 2020, τα οποία παρά τις δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας αυξήθηκαν κατά 5,2%. Με το κλείσιμο της προηγούμενης χρονιάς, που ήταν κομβική για το μέλλον της εταιρείας, ανοίγει μια καινούργια σελίδα με την United Group στο τιμόνι ως αποκλειστικός μέτοχος, μετά και την πρόσφατη άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς του συνόλου των μετοχών της εταιρείας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2020, τα ενοποιημένα συνολικά έσοδα ανήλθαν στα 276,4 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με το 2019 κατά 5,2% επηρεαζόμενα θετικά κυρίως από κέρδη (καταχωρημένα στα «Λοιπά έσοδα») που προέκυψαν από συμφωνίες με προμηθευτές για ρύθμιση υποχρεώσεων προηγουμένων περιόδων. Το EBITDA του 2020 ανήλθε στα 55,6 εκατ. ευρώ, έναντι 37,1 εκατ. ευρώ του 2019. Η μεταβολή αυτή οφείλεται κυρίως στα κέρδη που προέκυψαν από συμφωνίες με προμηθευτές για ρύθμιση υποχρεώσεων προηγουμένων περιόδων της θυγατρικής Forthnet Media A.E., που είχαν συνολική θετική επίδραση 25,3 εκατ. ευρώ.

Επίσης, η Forthnet εξασφάλισε έσοδα αξίας 42 εκατ. ευρώ για τα επόμενα 3,5 χρόνια μετά την πρόσφατη υπογραφή από την εταιρεία και το Ελληνικό Δημόσιο των εκτελεστικών συμβάσεων για το έργο Σύζευξις ΙΙ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Forthnet, κ. Παναγιώτης Γεωργιόπουλοςδήλωσε σχετικά: «Το 2020 ήταν χρονιά ορόσημο για την Forthnet.Mέσω της αγοράς των τραπεζικών υποχρεώσεων, η UnitedGroup, ηγέτιδα εταιρεία στη συνδρομητική τηλεόραση και στις τηλεπικοινωνίες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, απέκτησε τον έλεγχο της Forthnet. H διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάιο, ως επακόλουθο της αναδιάρθρωσης της Εταιρείας.Παρόλα αυτά, το 2020 ήταν μία δύσκολη χρονιά, καθώς η πανδημία Covid-19 και τα συνεχόμενα περιοριστικά μέτρα είχαν σαν αποτέλεσμα να επηρεαστεί η δραστηριότητα των πελατών, των συνεργατών και των προμηθευτών της εταιρείας. Η Forthnetμε την υποστήριξη των μετόχων της και κυρίως των ανθρώπων της κατάφερε να ξεπεράσει αυτά τα εμπόδια περιορίζοντας τον αντίκτυπο της πανδημίας στις επιδόσεις της.

Προσωπικά, είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα η ένταξή μου στο δυναμικό της UnitedGroupπροκειμένου να ηγηθώ της Forthnetσε αυτό το καινούριο κεφάλαιο που ξεκινά για την εταιρεία. Πλέον, με την αποκλειστική μας προσήλωση στην αναβάθμιση της εμπειρίας των συνδρομητών μας, με βασικό άξονα τις καινοτόμες υπηρεσίες και τεχνολογίες, θα προσφέρουμε αξία στους Έλληνες καταναλωτές και στις επιχειρήσεις».

Όσον αφορά στην πελατειακή βάση της εταιρείας, στο τέλος του Δεκεμβρίου 2020, οι συνολικές συνδρομές ήταν 869 χιλ., μειωμένοι κατά 2,7% σε σχέση με το 2019, οι μοναδικοί πελάτες 653 χιλ. ενώ οι συνδρομητές σταθερής ήταν 550 χιλ., εκ των οποίων οι 109 χιλ. αφορούν συνδρομητές NGA.Οι συνδρομητές σταθερής διατηρήθηκαν στα ίδια επίπεδα με το 2019, όμως μεταξύ αυτών αυξήθηκαν σημαντικά οι συνδρομητές ευρυζωνικών υπηρεσιών δικτύων νέας γενιάς. Ως απόρροια της πανδημίας, πολλοί συνδρομητές αναβάθμισαν τις συνδέσεις τους για να έχουν καλύτερης ποιότητας και ταχύτερη πρόσβαση στο διαδίκτυο για την εργασία τους, αλλά και για διασκέδαση.

Η συνδρομητική βάση Pay TV έκλεισε στους 463 χιλιάδες συμπεριλαμβανομένων των συνδρομητών λιανικής και χονδρικής σε Ελλάδα και Κύπρο, καταγράφοντας μείωση κατά 4,6%. Τα έσοδα της συνδρομητικής τηλεόρασης συνεχίζουν να επηρεάζονται από τον πληθωρισμό των υπηρεσιών από εγχώριες και διεθνείς εταιρίες καθώς και από τον αντίστοιχο κατακερματισμό του περιεχομένου.

Λίγη ώρα πριν την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το 2020, η εταιρεία γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο ότι από σήμερα η UnitedGroupκατέχει το 100% του συνόλου των δικαιωμάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η εταιρεία Forthnet ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι την 29.04.2021 έλαβε γνωστοποίηση της BC Partners Holdings Limited, σύμφωνα με την οποία την ίδια ημέρα (29.04.2021) κατείχε έμμεσα μέσω των ελεγχόμενων από αυτήν εταιρειών BC Partners Group Holdings Limited, BCEC Management X Limited, BC European Capital X, Summer Invest S.a r.l., Summer Parent S.a r.l., Summer MidCo B.V., Summer BidCo B.V., Adria TopCo B.V., Adria MidCo B.V., United Group B.V., Slovenia Broadband S.a r.l. και Newco United Group Hellas S.a r.l. (η τελευταία εκ των οποίων κατείχε άμεσα) συνολικά 343.582.558 δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε ποσοστό 100% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας. Ως εκ τούτου, σημειώθηκε μεταβολή μεγαλύτερη του 3% των (εμμέσως κατεχόμενων) δικαιωμάτων ψήφου της BC Partners Holdings Limited στην Εταιρεία.

Η παρούσα ανακοίνωση γίνεται με βάση τον Ν. 3556/2007 σε συνδυασμό με την απόφαση 1/434/03.07.2007 του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (όπως τροποποιηθείσα ισχύει) και την Εγκύκλιο υπ’ αριθ. 33 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις