Στην τελική ευθεία βρίσκεται ακόμη ένα deal στον κλάδο των τροφίμων, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η αλυσίδα κουλουριών Θεσσαλονίκης και ειδών άρτου «Κουλουράδες» θα είναι η τέταρτη ελληνική εταιρεία που θα προσδεθεί στο άρμα του ινδικού ομίλου SwitzGroup.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών λέγεται ότι βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και αφορούν στην υπογραφή στρατηγικής συνεργασίας. Άλλωστε το «μοντέλο» που ακολουθεί η SwitzGroup εστιάζεται στην υλοποίηση μακροπρόθεσμων επενδύσεων σε υγιή επιχειρηματικά σχήματα όπου αναλαμβάνει το ρόλο του στρατηγικού εταίρου, με στόχο αυτά να αποκτήσουν ηγετική θέση στους τομείς δραστηριοποίησής τους και να επεκταθούν με στοχευμένη ροή κεφαλαίων.

Με ανοδικούς αναπτυξιακούς ρυθμούς από το 2017 που δημιουργήθηκε και δίκτυο, το οποίο σήμερα αριθμεί 154 σημεία πώλησης σε Αττική, Θεσσαλονίκη καθώς και σε δημοφιλή τουριστικά νησιά, όπως Σαντορίνη, Ρόδος και Χίος, η αλυσίδα «Κουλουράδες» διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία για να προσελκύσει το ενδιαφέρον του ινδικού ομίλου.

Πρώτος σταθμός η Ισπανία

Επιπλέον η εταιρεία «Κουλουράδες» ετοιμάζεται να βγει και εκτός συνόρων, με πρώτο σταθμό την ισπανική αγορά. Μάλιστα στις 18 Μαρτίου ιδρύθηκε η εταιρεία «KOULOURADES HOLDING S.A.» με έδρα τον Δήμο Αθηναίων. Το μετοχικό της κεφάλαιο ανέρχεται σε 25.000 ευρώ και το 70% των μετοχών ανήκει στο Δημήτρη Γρίβα. Το υπόλοιπο 30% ελέγχει ο Κωνσταντίνος Καραγιάννης.

Να σημειωθεί ότι οι επενδύσεις του ομίλου Switzgroup στην ελληνική αγορά ξεκίνησαν πριν από τέσσερα χρόνια όταν προχώρησε σε στρατηγική συνεργασία με την εταιρεία Olympic Foods που δραστηριοποιείται στις πρώτες ύλες ζαχαροπλαστικής, αρτοποιίας και παγωτού. Την ίδια περίοδο έγινε το deal την CSM Bakery Solutions, ενώ τελευταίο απόκτημά του είναι η Κρητών Άρτος.

Επικεφαλής του ομίλου Switz Group, με έδρα το Ντουμπάι, είναι ο Ινδός δισεκατομμυριούχος Taizoon Khorakiwala. Οι πωλήσεις του ανέρχονται περί τα 250 εκατ. δολάρια, απασχολεί 4.500 υπαλλήλους και δραστηριοποιείται στην αρτοβιομηχανία σε 9 χώρες, μεταξύ των οποίων σε Ομάν, Τουρκία, Σαουδική Αραβία, Σρι Λάνκα, κ.ά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις