Στους ευνοημένους της πανδημίας συγκαταλέγεται η αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος.

Παρότι τα lockdown επηρέασαν αρνητικά την πορεία της θυγατρικής του αλυσίδας «ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΝ», ο κύκλος εργασιών της οποίας υποχώρησε κατά 20% το 2020, οι πωλήσεις της εισηγμένης σε ενοποιημένο επίπεδο αυξήθηκαν το 2020 κατά 9,94%, στα 97,39 εκατ. ευρώ και τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 874.367 ευρώ, καταγράφοντας αύξηση σε σύγκριση με το 2019 κατά 151,14%.

Επιπλέον, η εταιρεία αύξησε περαιτέρω το μερίδιό της στην κατηγορία του τυποποιημένου ψωμιού, μερίδιο που διαμορφώνεται σε 51,1% (σε αξία).

Να σημειωθεί ότι η αγορά του τυποποιημένου ψωμιού συνέχισε αυξητική και το 2020 με ρυθμό μεταβολής +7% σε τεμάχια και +9% σε αξία. Όλες οι κατηγορίες του τυποποιημένου ψωμιού κατέγραψαν θετική πορεία, τη μεγαλύτερη όμως ανάπτυξη σημείωσε η κατηγορία των Slices (+23% σε τεμάχια και +21% σε αξία), μια  κατηγορία  με  την  μεγαλύτερη  μέση  τιμή  στα  τυποποιημένα  ψωμιά.

Νέα επένδυση 27,3 εκατ. ευρώ

Για εφέτος η εταιρεία προχωρά στην υλοποίηση επένδυσης ύψους 27,3 εκατ. ευρώ,  η οποία περιλαμβάνει την κατασκευή μίας παραγωγικής μονάδας αλλά και την κατασκευή ενός νέου και υπερσύγχρονου κτηρίου αποθήκευσης και διανομής.

Η αρχή έγινε με την αγορά γης και συγκεκριμένα του οικοπέδου της πρώην «ΑΓΝΟ» έκτασης 30 στρεμμάτων. Στην συνέχεια ακολούθησαν αγορές και μισθώσεις συνολικής έκτασης 18 στρεμμάτων. Η εταιρεία είχε στην κατοχή της και άλλα οικόπεδα συνολικής έκτασης 7,2 στρέμματα, με αποτέλεσμα η συνολική έκταση να ανέλθει στα 55,2 στρέμματα.

Στην παραπάνω έκταση κατασκευάζεται σήμερα ένα κτίριο παραγωγής 3.500 τ.μ. και ένα κτήριο αποθήκης 6.500 τ.μ., η οποία θα συνδέεται με τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις με μία υπέργεια γέφυρα όπου θα μεταφέρονται τα προϊόντα στον χώρο αποθήκευσης. Επίσης σε διακριτό όροφο του κτιρίου αποθήκευσης θα κατασκευαστούν τα νέα γραφεία της εταιρείας 1.500 τ.μ. Ο περιβάλλον χώρος θα διαμορφωθεί για την στάθμευση των οχημάτων του στόλου της εταιρείας αλλά και του προσωπικού, ενώ θα κατασκευασθεί και ένα κτήριο εστιατορίου / ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΝ, το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες του προσωπικού της εταιρείας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Στο κτίριο παραγωγής θα εγκατασταθεί μία υπερσύγχρονη γραμμή παραγωγής η οποία αυξήσει σημαντικά την παραγωγικότητα και θα μειώσει το κόστος στην παραγωγική διαδικασία. Στο κτίριο αποθήκευσης και διανομής, θα τοποθετηθούν δύο υπερσύγχρονα ρομποτικά μηχανήματα όπου το ένα θα τοποθετεί τα προϊόντα ανά κωδικό και το άλλο θα κάνει επιλογή με σκοπό να ετοιμάζει τις παραγγελίες των πελατών.

Η επένδυση αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη Οκτωβρίου 2021.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις