Ανοίγει άμεσα η πλατφόρμα MyBussinessSupport για να κάνουν αιτήσεις χορήγησης και πάλι όσοι διαπίστωσαν ότι είχαν υποβάλει…μισή την αίτηση συμμετοχής τις προηγούμενες ημέρες.

Η προθεσμία για την υποβολή των οριστικών αιτήσεων λήγει στις 10 Μαΐου, επιτρέποντας ταυτόχρονα και σε όσους είχαν χάσει την ενίσχυση να την διεκδικήσουν από την αρχή.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε καθώς οι ενδιαφερόμενοι από δικό τους λάθος συμπλήρωσαν μεν κανονικά «τα Έσοδά τους» επιλέγοντας την σχετική εντολή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του «MyBussinessSupport», αλλά δεν οριστικοποίησαν την αίτηση συμμετοχής τους πατώντας «Εκδήλωση Ενδιαφέροντος».

Για τους περισσότερους το λάθος έγινε επειδή δεν παρατήρησαν ότι υπάρχει ειδική διαδικασία ολοκλήρωσης της αίτησης τους, η οποία  βρίσκεται στην επιλογή “Οι Εφαρμογές μου”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν το 90% όσων έχουν ως τώρα υποβάλει πλήρη αίτηση συμμετοχής και αίτηση χορήγησης (261.000 δικαιούχοι) πληρώθηκαν ήδη ποσά την Επιστρεπτέα 7, συνολικού ύψους άνω των 725 εκατομμυρίων ευρώ.

Κριτήριο

Υπενθυμίζεται πως οι δικαιούχοι θα κληθούν να επιστρέψουν το 50% του ποσού που τους αναλογεί.

Ωστόσο, σημαντική διαφορά είναι ότι στον 7ο κύκλο θα επιδοτηθούν ακόμα και επιχειρήσεις οι οποίες εμφάνισαν αύξηση τζίρου κατά τη διάρκεια του 2020, υπό την προϋπόθεση ότι ανήκουν σε κλάδους που τους έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα.

Το κριτήριο της μείωσης του τζίρου κατά τουλάχιστον 20% το πρώτο 3μηνο του έτους, ισχύει κανονικά για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις.

Τα ποσά της ενίσχυσης θα είναι τα 1.000 ευρώ για τις ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους και χωρίς ταμειακή, ενώ για τα νομικά πρόσωπα και τις λοιπές ατομικές επιχειρήσεις, θα είναι κατ’ ελάχιστο 1.000 ευρώ και μπορεί να φτάσει έως τις 100.000 ευρώ, ανάλογα με το ποσό που προκύπτει από τον μαθηματικό τύπο.

Θα υπάρχουν αυξημένα κατώτατα όρια για επιχειρήσεις στις οποίες έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα και πλήττονται άμεσα (οι οποίες αναφέρθηκαν ανωτέρω, συμπεριλαμβανομένου του λιανεμπορίου), 1.000 ευρώ χωρίς εργαζομένους, 2.000 ευρώ με έως 5 εργαζόμενους, 4.000 ευρώ με έως 20 εργαζόμενους και 8.000 ευρώ για άνω των 20 εργαζομένων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις