Τη δεύτερη του κούπα στη Euroleague πανηγύρισε η ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκες έκαναν έναν πάρα πολύ καλό αγώνα, ήταν μαχητικές και επικράτησαν 7-6 της Ντουναϊσβάρος.

Έτσι, η ομάδα του Πειραιά κατέκτησε τον δεύτερο τίτλο στη Euroleague και τέταρτο ευρωπαϊκό συνολικά.

Κλειδί στην αναμέτρηση ήταν η άμυνα του Ολυμπιακού. Οι παίκτριες του Χάρη Παυλίδη ήταν εξαιρετικές και ειδικά στην τέταρτη περίοδο κράτησαν στο μηδέν τις αντίπαλες τους.

Κατάφεραν να βγάλουν από ένα σημείο εκτός τελικού την Σιλάνγκι, ενώ παρά τα τέσσερα γκολ περιόρισαν σημαντικά και την Γκάρντα.

Στο επιθετικό κομμάτι μεγάλο ματς έκανε η Βασιλική Πλευρίτου. Εκμεταλλεύτηκε όλες τις ευκαιρίες που τις άφησαν οι αντίπαλες της και έδωσε πολύτιμες λύσεις, ενώ η Μυριοκεφαλιτάκη μπορεί να μην σκόραρε αλλά έδωσε πολλές μάχες.

Αμιγώς ελληνική ομάδα

Είναι η πρώτη κούπα που κερδίζει ο Ολυμπιακός με αμιγώς ελληνική ομάδα και αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο κατόρθωμα για την ομάδα του Χάρη Παυλίδη ο οποίος είναι ο προπονητής όλων των ευρωπαϊκών τίτλων των «ερυθρόλευκων».

Παράλληλα, αυτό είναι το 2ο πρωτάθλημα Ευρώπης που κερδίζει στην «Μέκκα του Πόλο», την Βουδαπέστη, ο Ολυμπιακός αφού το 2002 είχε κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ στους άνδρες, ενώ την ίδια χρονιά είχε πάρει και το Σούπερ Καπ Ευρώπης.

Παυλίδης: «Μόνο στα όνειρα αυτό που πέτυχε ο Ολυμπιακός»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης, μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας απένειμε τα εύσημα στα κορίτσια του.

«Είχαμε πολλή νευρικότητα, υπήρχε μεγάλο άγχος, αλλά θέλω να ευχαριστήσω συγχαρώ όλα τα κορίτσια μου για αυτό που πέτυχαν. Μόνο στα όνειρά μου μπορούσα να φανταστώ τέτοια κατάληξη όταν αρχίσαμε τον Σεπτέμβριο και με όσες δυσκολίες αντιμετωπίσαμε. Δεν ήταν το καλύτερό μας παιχνίδι, μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα, αλλά είδατε τι άμυνα παίξαμε στο τέταρτο οκτάλεπτο. Βάλαμε όλη την καρδιά μας, παίξαμε άμυνα σαν μανιακοί! Ήταν η θέληση που μας οδήγησε στη νίκη» δήλωσε ο αρχιτέκτονας της επιτυχίας του Ολυμπιακού.

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Ζήτω ο Ολυμπιακός»

Η σπουδαία επιτυχία της ομάδας του Χάρη Παυλίδη έκανε περήφανους τους οπαδούς του συλλόγου και φυσικά τον ηγέτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο πρόεδρος της πειραϊκής ΠΑΕ λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης  έκανε ανάρτηση στα social media και συνεχάρη τον έμπειρο προπονητή και τις παίκτριές του.

Αναλυτικά το μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη:

«Θερμά συγχαρητήρια στη Ομάδα πόλο Γυναικών που κατέκτησε έναν ακόμα Ευρωπαϊκό τίτλο και σήκωσε ψηλά τη σημαία της Ελλάδας και του Θρύλου του Ελληνικού Αθλητισμού.

Ο νέος άθλος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ φωτίζει ακόμα περισσότερο την τελευταία δεκαετία που άλλαξε την Ιστορία του αθλητισμού και ανέδειξε δίχως αμφιβολία τον Σύλλογο μας ως τον πλέον επιτυχημένο πολυαθλητικό σύλλογο της Ευρώπης!

Ζήτω ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα