Αν και κατά το άνοιγμα της συνεδρίασης επικράτησαν ανοδικές τάσεις στους βασικούς δείκτες της Wall Street, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq γύρισε σε αρνητικό έδαφος.

Συνολικά,  ο απολογισμός του Απριλίου είναι εξαιρετικά θετικός με τον Dow να μετρά κέρδη ύψους 2,4%, τον ευρύτερο S&P 500 να ενισχύεται κατά 5,6% και τον τεχνολογικό Nasdaq να είναι ο μεγάλος κερδισμένος με μηνιαία άνοδο ύψους 7%.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων τα φώτα είναι από τώρα στραμμένα στις εταιρείες Pfizer και Moderna, που κατάφεραν να βρεθούν στην πρώτη θέση της μεγάλης κούρσας της εποχής για την εξεύρεση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

H φαρμακοβιομηχανία Pfizer, που ανακοινώνει αποτελέσματα αύριο εκτιμάται ότι κατέγραψε σημαντικό άλμα στα έσοδα, με μόνο 15 δισ. δολάρια να έχουν προέλθει από τις πωλήσεις του εμβολίου που ανέπτυξε με την γερμανική BioNTech και βέβαια πολύ αυξημένα κέρδη.

Αντιστοίχως, η ανερχόμενη βιοτεχνολογική Moderna, που ανακοινώνει αποτελέσματα την Πέμπτη, αναμένεται να έχει ξεπεράσει τις ήδη θετικές προβλέψεις για έσοδα ύψους 18,4 δισ. δολαρίων, ενώ βέβαια έχει κάθε λόγο να είναι αισιόδοξη πως η ανοδική αυτή πορεία θα συνεχιστεί για την επόμενη διετία χάρη στις συμφωνίες που έχει ήδη κλείσει για προμήθειες εμβολίων Covid-19.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street