Στην πώληση του Yahoo και της AOL προχωρά ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός της Verizon, προχωρώντας με τον τρόπο αυτό στην απόσυρση του από τον χώρο των media και του διαδικτύου, ώστε να επικεντρωθεί στην προώθηση του 5G δικτύου της.

Σύμφωνα με πληροφορίες διεθνών ΜΜΕ, η Verizon έδωσε ήδη… τα χέρια με την εταιρεία private equity Apollo Global Management για την πώληση όλων των μιντιακών και ιντερνετικών δραστηριοτήτων της έναντι 5 δισ. δολαρίων, αν και οι επίσημες ενημερώσεις αναμένονται μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Την περασμένη εβδομάδα, η εφημερίδα Wall Street Journal ήταν η πρώτη που ανέφερε πως η Verizon αναζητά αγοραστές για το Yahoo και την AOL, όπως και για τα μέσα που έχουν υπό την ομπρέλα τους όπως το Yahoo Finance και το TechCrunch, θεωρώντας πως ο συγκεκριμένος κλάδος δεν την ενδιαφέρει πια. Έχει προηγηθεί, εξάλλου, πέρυσι η πώληση της πλατφόρμας του Tumblr και των ιντερνετικών HuffPost και BuzzFeed.

Θυμίζουμε πως η Verizon εξαγόρασε την AOL έναντι 4,4 δισ. δολαρίων το 2015 και τη Yahoo έναντι ποσού 4,5 δισ. δολαρίων το 2017. Αρχικό της σχέδιο ήταν να μετατρέψει τις δύο εταιρείες σε διαδικτυακούς κολοσσούς στον χώρο της ενημέρωσης που θα μπορούσαν να απειλήσουν την κυριαρχία της Google και του Facebook στις διαδικτυακές διαφημίσεις. Όμως, το πλάνο δεν λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία, παρά το γεγονός πως οι δύο φίρμες εξακολουθούν να διαθέτουν πλατφόρμες με υψηλή κυκλοφορία και απήχηση, όπως το TechCrunch και το Yahoo Sports.

Έτσι, ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός θέλησε να αλλάξει κατεύθυνση και να επικεντρώσει τις δυνάμεις του στην ανάπτυξη των ασύρματων δικτύων και σε άλλες δραστηριότητες παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών.

Από την άλλη πλευρά το Apollo έχει βγει… για ψώνια από πέρυσι επεκτείνοντας τις δραστηριότητες του με σειρά σημαντικών εξαγορών σε διάφορους κλάδους, όπως η απόκτηση του θρυλικού ξενοδοχείου-καζίνο Venetian στο Λας Βέγκας και η εξαγορά της λιανικής αλυσίδας Michaels.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ