Την αξιολόγηση του αναφορικά με τη χρήση του εμβολίου της κοινοπραξίας Pfizer/BioNTech στα παιδιά ανακοίνωσε πως ξεκινά ο αρμόδιος Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Ο ΕΜΑ έλαβε όλα τα απαραίτητα στοιχεία αναφορικά με τη χρήση του εμβολίου στις ηλικίες 12 έως 15 ετών και μετά την επεξεργασία και αξιολόγηση τους θα ανακοινώσει το πόρισμα του, τον ερχόμενο μήνα.

Θυμίζουμε πως η κοινοπραξία των Pfizer και BioNTech ανακοίνωσε την Παρασκευή πως ζήτησε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων να επεκτείνει την αδειοδότηση για τη χρήση του εμβολίου στην Ε.Ε. και για τις ηλικίες 12 έως 15 ετών, πέραν δηλαδή του ορίου των 16 ετών που ίσχυε έως τώρα. Η κοινοπραξία έχει υποβάλει ανάλογη αίτηση, ήδη από τον περασμένο μήνα, και προς τις αρμόδιες αμερικανικές αρχές του FDA, αλλά δεν έχει λάβει ακόμη έγκριση.

Σημειώνεται πως κανένα από τα εμβόλια που κυκλοφορούν διεθνώς δεν έχει πάρει ακόμη έγκριση για χρήση σε παιδιά. Άλλωστε οι μελέτες για τον Covid-19 έχουν δείξει πως τα παιδιά νοσούν με πολύ ηπιότερα συμπτώματα, με αποτέλεσμα και ο εμβολιασμός τους να μην θεωρείται προτεραιότητα για όλες τις χώρες. Παρολ’αυτά αποτελούν σοβαρή εστία μετάδοσης της ασθένειας προς τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Meta: Γιατί μπλόκαρε την ενημέρωση στον Καναδά
Διεθνή |

Πώς το μπλοκάρισμα ελλοχεύει κινδύνους για την ενημέρωση - Τι έγινε στον Καναδά

Το μπλοκάρισμα των συνδέσμων ειδήσεων έχει οδηγήσει σε βαθιές και ανησυχητικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι Καναδοί χρήστες του Facebook ασχολούνται με πληροφορίες σχετικά με την πολιτική - και όχι μόνο...