Το μερίδιο του στην Twitter Inc. αύξησε το fund του Elliott Investment Management μετά το sell off της μετοχής του μιντιακής εταιρείας σαν αποτέλεσμα της απογοήτευσης του επενδυτικού κοινού για τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου.

Συγκεκριμένα, το νεουρκέζικο fund του μεγιστάνα Πολ Σίνγκερ αύξησε το μερίδιο του κατά τουλάχιστον 200 εκατ. δολάρια και φαίνεται πως συνεχίζει να αγοράζει μετοχές του Twitter, αν και δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία για το μερίδιο που έχει καταφέρει να «χτίσει». Δεδομένου, πάντως, πως ήδη από το Φεβρουάριο του 2020 έχει διεκδικήσει μια θέση στο συμβούλιο, σημαίνει πως το μερίδιο του δεν πέφτει κάτω από το 2%.

Σημειωτέον πως μόνο την περασμένη Παρασκευή η μετοχή της ιντερνετικής εταιρείας υποχώρησε κατά τουλάχιστον 15%, καθώς το κοινό απογοητεύτηκε από τις επιδόσεις του για τα διαφημιστικά έσοδα πρώτου τριμήνου. Αν και η διοίκηση της εταιρείας επέμεινε πως η πτώση αυτή είναι προσωρινή και αποδίδεται στην πρόσκαιρη αρνητική αντίδραση αρκετών διαφημιστών, οι οποίοι απέσυραν τις διαφημίσεις τους από την πλατφόρμα στις αρχές Ιανουαρίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα βίαια γεγονότα που έλαβαν χώρα έξω από το αμερικανικό Κογκρέσο και δη, για τα αμφιλεγόμενα tweets του τότε προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Μετά τη λαϊκή κατακραυγή το Twitter μπλόκαρε το λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ, όμως όχι αρκετά γρήγορα για να μειώσει τη διαφημιστική ζημιά που «πέρασε» στα οικονομικά στοιχεία πρώτου τριμήνου.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Bloomberg το fund του Πολ Σίνγκερ δεν ήταν το μόνο που αντιλήφθηκε την επενδυτική ευκαιρία που προέκυπτε από τη «βουτιά» της μετοχής του Twitter, καθώς και το επενδυτικό fund του Cathie Wood’s Ark προχώρησε την ίδια μέρα στην αγορά τουλάχιστον 1,3 εκατ. μετοχών του Twitter.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή