Μόλις μια δεκαετία πριν, η Πανεπιστημίου κατείχε το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό κλειστών καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας, 20%, ενώ η θλιβερή πρωτιά άνηκε στην οδό Σταδίου (ένα  στα τέσσερα καταστήματα ήταν κλειστά).

Σήμερα, Πανεπιστημίου και Σταδίου (κυρίως στο κομμάτι τους από την οδό Αμερικής έως το Σύνταγμα) μαζί με τη Βουκουρεστίου και τη Βαλαωρίτου έχουν μετατραπεί στο Quadrilatero d’Oro (χρυσό τρίγωνο) της ελληνικής πρωτεύουσας, όπου, εν μέσω click away και click inside, επελαύνουν κορυφαίοι ξένοι οίκοι μόδας επενδύοντας σε νέα καταστήματα.

Η πιο πρόσφατη άφιξη είναι η νέα Tod’s boutique στην Πανεπιστημίου και συγκεκριμένα στον αριθμό 4.  Ο ιταλικός οίκος Τοd’s, που εγκατέλειψε το κατάστημα της Βουκουρεστίου, σε συνεργασία με τον Όμιλο Fais μεταφέρθηκε σε νέο χώρο 150 τετραγωνικών μέτρων εκεί που έχει ανοίξει και το νέο 5στερο ξενοδοχείο του ομίλου Λασκαρίδη Athens Capital Center MGallery.

Επιπλέον, ελάχιστες ημέρες πριν, στην Πανεπιστημίου 3, εκεί όπου λειτουργούσε έως πέρσι υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς, ξεκίνησε η λειτουργία του νέου καταστήματος του ιταλικού οίκου μόδας Gucci. O χώρος των 178 τετραγωνικών μέτρων στην Πανεπιστημίου επιλέχθηκε από τα στελέχη του ιταλικού οίκου παρότι αρχικά είχαν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους στο Κολωνάκι.

Είχε προηγηθεί το νέο κατάστημα του Ralph Lauren. Συγκεκριμένα, στις αρχές Οκτωβρίου του 2020 άρχισε να λειτουργεί στην Πανεπιστημίου 4 η boutique Polo Ralph Lauren, συνολικής επιφανείας 135 τετραγωνικών μέτρων. Να σημειωθεί ότι όπως η Tod’s μισθώνει μέρος του ισογείου στο νεότευκτο Αthens Capital Hotel MGallery.

Σύντομα θα αποκαλυφθεί και το τι θα γίνει με το κατάστημα της Βουκουρεστίου όπου ήταν η έδρα της Tod’s, το οποίο βρίσκεται δίπλα στο κατάστημα της Prada και απέναντι από τον Dior.

Η ισχυροποίηση του luxury retail στις παρυφές του Κολωνακίου, καθώς σε διπλανές οδούς διαθέτουν παρουσία με φυσικά καταστήματα ακριβές ξένες φίρμες , όπως Hermes, Prada, Dior, Cartier, Luis Vuitton, Ferragamo, Hogan κ.ά. σε συνδυασμό με τη λειτουργία των 5άστερων ξενοδοχείων δίπλα στην πλατεία Συντάγματος και την επέκταση του πολυκαταστήματος Attica, δίνουν το στίγμα της επόμενης ημέρας.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Attica Bank: Η Ellington Solutions προτιμητέος επενδυτής για την τιτλοποίηση «Ωμέγα»
Επιχειρήσεις |

Προτιμητέος επενδυτής για την τιτλοποίηση «Ωμέγα» η Ellington Solutions

Δεσμευτική πρόταση για την πώληση των ομολόγων μεσαίας (Mezzanine) και χαμηλής (Junior) εξοφλητικής σειράς της τιτλοποίησης «Ωμέγα» και λοιπών χρηματοοικονομικών μέσων υπέβαλε στην Attica Bank η Ellington Solutions.

ΟΤΕ: Εξέδωσε ομόλογο με αρνητικό επιτόκιο
Επιχειρήσεις |

ΟΤΕ: Εξέδωσε ομόλογο με αρνητικό επιτόκιο

Ομόλογα αξίας 150 εκατ. ευρώ  λήξεως Νοεμβρίου 2021 και 200 εκατ. ευρώ λήξεως 2028 εξέδωσε σήμερα η θυγατρική του ΟΤΕ με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Η απόδοση τους διαμορφώθηκε -0,237% ετησίως και 0,627 % ετησίως αντίστοιχα.

Delphi Forum – Στασινόπουλος: Το στοίχημα της διπλής μετάβασης προτεραιότητα των επιχειρήσεων
Επιχειρήσεις |

Delphi Forum – Στασινόπουλος: Το στοίχημα της διπλής μετάβασης προτεραιότητα των επιχειρήσεων

Αναφερόμενος στο σχέδιο της Ελλάδας για το Ταμείο Ανάκαμψης, ο κ. Στασινόπουλος υποστήριξε ότι κινείται στην σωστή κατεύθυνση και είναι σαφές ότι η παραγωγική κοινότητα συμμετείχε στην διαβούλευση για την κατάρτισή του.