Υψηλές αποδόσεις κατέγραψαν και χθες, Δευτέρα 3 Μαΐου, οι μετοχές των ναυτιλιακών εταιρειών ελληνικών συμφερόντων στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Το αξιοσημείωτο γεγονός είναι ότι ανοδική κίνηση κατέγραψαν μετοχές ναυτιλιακών εταιρειών από όλους τους κλάδους, δηλαδή και του χύδην ξηρού φορτίου και του κλάδου των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων αλλά και των εταιρειών δεξαμενοπλοίων και μεταφοράς αερίων.

Ειδικότερα η μετοχή της ναυτιλιακής TOP Ships που δραστηριοποιείται στα δεξαμενόπλοια κατέγραψε άνοδο 23,81% στα 2,08 δολ., ενώ άνοδο 21,58% στα 8,79 δολ. κατέγραψε η μετοχή της Navios Maritime Holdings, που δραστηριοποιείται στον κλάδο των πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου.

Επίσης άνοδο 13,59% στα 61,67 δολ, κατέγραψε η τιμή της μετοχής της Danaos Corporation η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Κέρδη 10,91%, στα 1,22 δολ., κατέγραψε και η μετοχή της ναυτιλιακής εταιρείας Seanergy Maritime Holdings που δραστηριοποιείται με πλοία capesize στον κλάδο των πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου.

Στον κλάδο των πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου η μετοχή της GasLog Partners σημείωσε άνοδο 6,64% στα 3,05 δολ. ενώ στον κλάδο των πλοίων μεταφοράς υγραερίου η μετοχή της Dorian LPG κατέγραψε άνοδο 5,27% στα 13,99 δολ. Η μετοχή της StealthGas κατέγραψε άνοδο 5% στα 2,94 δολ. Επίσης στα containerships άνοδο 4,24% στα 13,27 δολ. κατέγραψε η μετοχή της Capital Product Partners L.P.

Επισημαίνεται ότι τις ημέρες αυτές ανακοινώνουν αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2021 πολλές ναυτιλιακές εταιρείες. Παράλληλα υπενθυμίζεται ότι οι ναύλοι στην αγορά χύδην ξηρού φορτίου καταγράφουν υψηλά δεκαετίας, ενώ πολύ ισχυροί είναι οι ναύλοι και στα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Στα δεξαμενόπλοια η τάση είναι να ξεκολλήσουν οι ναύλοι από τον βυθό, εν όψει της ανάκαμψης της διεθνούς οικονομίας καθώς το εμβολιαστικό πρόγραμμα προχωρεί και η πανδημία αρχίζει να αντιμετωπίζεται.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα