Υψηλές αποδόσεις κατέγραψαν και χθες, Δευτέρα 3 Μαΐου, οι μετοχές των ναυτιλιακών εταιρειών ελληνικών συμφερόντων στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Το αξιοσημείωτο γεγονός είναι ότι ανοδική κίνηση κατέγραψαν μετοχές ναυτιλιακών εταιρειών από όλους τους κλάδους, δηλαδή και του χύδην ξηρού φορτίου και του κλάδου των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων αλλά και των εταιρειών δεξαμενοπλοίων και μεταφοράς αερίων.

Ειδικότερα η μετοχή της ναυτιλιακής TOP Ships που δραστηριοποιείται στα δεξαμενόπλοια κατέγραψε άνοδο 23,81% στα 2,08 δολ., ενώ άνοδο 21,58% στα 8,79 δολ. κατέγραψε η μετοχή της Navios Maritime Holdings, που δραστηριοποιείται στον κλάδο των πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου.

Επίσης άνοδο 13,59% στα 61,67 δολ, κατέγραψε η τιμή της μετοχής της Danaos Corporation η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Κέρδη 10,91%, στα 1,22 δολ., κατέγραψε και η μετοχή της ναυτιλιακής εταιρείας Seanergy Maritime Holdings που δραστηριοποιείται με πλοία capesize στον κλάδο των πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου.

Στον κλάδο των πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου η μετοχή της GasLog Partners σημείωσε άνοδο 6,64% στα 3,05 δολ. ενώ στον κλάδο των πλοίων μεταφοράς υγραερίου η μετοχή της Dorian LPG κατέγραψε άνοδο 5,27% στα 13,99 δολ. Η μετοχή της StealthGas κατέγραψε άνοδο 5% στα 2,94 δολ. Επίσης στα containerships άνοδο 4,24% στα 13,27 δολ. κατέγραψε η μετοχή της Capital Product Partners L.P.

Επισημαίνεται ότι τις ημέρες αυτές ανακοινώνουν αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2021 πολλές ναυτιλιακές εταιρείες. Παράλληλα υπενθυμίζεται ότι οι ναύλοι στην αγορά χύδην ξηρού φορτίου καταγράφουν υψηλά δεκαετίας, ενώ πολύ ισχυροί είναι οι ναύλοι και στα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Στα δεξαμενόπλοια η τάση είναι να ξεκολλήσουν οι ναύλοι από τον βυθό, εν όψει της ανάκαμψης της διεθνούς οικονομίας καθώς το εμβολιαστικό πρόγραμμα προχωρεί και η πανδημία αρχίζει να αντιμετωπίζεται.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Με τέσσερα κρουαζιερόπλοια θα κάνει home porting στον Πειραιά η Silversea Cruises
Ναυτιλία |

Με τέσσερα κρουαζιερόπλοια θα κάνει home porting στον Πειραιά η Silversea Cruises

Τα σχέδια της εταιρείας κρουαζιέρας που δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον ελληνικό τουρισμό, θα παρουσιασθούν μαζί με δυο από τα πλοία της το νεότευκτο πλοίο κρουαζιέρας Silver Moon, και το Silver Explorer, σε επίσημη εκδήλωση το Σάββατο το απόγευμα

TUI Cruises: Ξεκινάει από Ηράκλειο η πρώτη κρουαζιέρα για φέτος με 1000 επιβάτες
Ναυτιλία |

Ξεκινάει από Ηράκλειο η πρώτη κρουαζιέρα της TUI για φέτος με 1000 επιβάτες

Περίπου 1.000 πελάτες του πρώτου ταξιδιού επιβιβάζονται σήμερα στο λιμάνι του Ηρακλείου, ενώ το πλοίο αναχωρεί αύριο στις 9 π.μ. με προορισμούς τη Ρόδο, τον Πειραιά και τη Σούδα της Κρήτης.

Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών: Εκστρατεία προσέλκυσης νέων στο ναυτικό επάγγελμα
Ναυτιλία |

Εκστρατεία προσέλκυσης νέων στο ναυτικό επάγγελμα από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

Eκστρατεία ενημέρωσης της νέας γενιάς για τις ευκαιρίες επαγγελματικής σταδιοδρομίας που προσφέρει η θάλασσα και το ναυτικό επάγγελμα, εγκαινιάζει η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ).

Attica Group: Διένειμε 358,4 εκατ. ευρώ το 2020
Ακτοπλοΐα |

Διένειμε 358,4 εκατ. ευρώ το 2020 ο όμιλος Attica Group

Πάνω από 358,4 εκατ. ευρώ διένειμε ο όμιλος Attica Group σε οικονομική αξία στους εργαζόμενους, στο δημόσιο, στους συνεργάτες του και ευρύτερα στην κοινωνία, σύμφωνα με τον 12ο Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας που δημοσιοποίησε.

Costamare: Επενδύσεις ύψους 445 εκατ. δολ
Ναυτιλία |

Επενδύσεις ύψους 445 εκατ. δολαρίων από την Costamare

Επενδύσεις συνολικού ύψους 241 ,1 εκατ. δολαρίων θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα η Costamare με βάση το ενημερωτικό δελτίο για την έκδοσης ομολογιακού δανείου που εγκρίθηκε από την Επιτροπή κεφαλαιαγοράς. Έχει ήδη πραγματοποιήσει από την αρχή του έτους άλλες επενδύσεις συνολικού ύψους 204,4 εκατ. δολ.

Ever Given: Η ασφαλιστική δεν πληρώνει 600 εκατ. δολάρια για το μπλοκάρισμα της Διώρυγας του Σουέζ
Ναυτιλία |

Ever Given: Η ασφαλιστική δεν πληρώνει 600 εκατ. δολάρια για το μπλοκάρισμα της Διώρυγας του Σουέζ

H UK Club, η ασφαλιστική εταιρία που προσφέρει κάλυψη για κινδύνους προστασίας και αποζημίωσης (P&I) για το Ever Given, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ακόμα και η απαίτηση μειωμένης αποζημίωσης που υπέβαλαν οι αιγυπτιακές αρχές, περίπου 600 εκατομμύρια δολάρια, για την απελευθέρωση του πλοίου και την κάλυψη σχετικών απωλειών παραμένει «εξαιρετικά μεγάλη».