Τον κώδωνα του κινδύνου για το διεθνές εμπόριο, αν δεν επιτευχθεί συμφωνία αναφορικά με την φορολόγηση των επιχειρήσεων, έκρουσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), προειδοποιώντας ότι μια αποτυχία στον τομέα αυτόν, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία χαοτική φορολόγηση ή έναν εμπορικό πόλεμο χωρίς παγκόσμιους κανόνες.

«Είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι για μια παγκόσμια συμφωνία για τη φορολογία εισοδήματος των εταιρειών το 2021» δήλωσε η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, επικεφαλής του ταμείου.

Μια πολυμερής συμφωνία για τους φόρους, όπως η λύση που προτείνουν οι ΗΠΑ, είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί ότι οι πολύ κερδοφόρες πολυεθνικές εταιρείες πληρώνουν επαρκή φόρο στα μέρη όπου δραστηριοποιούνται, συμπεριλαμβανομένων των χωρών χαμηλού εισοδήματος, δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η κρίσεις της Covid-19 και της κλιματικής αλλαγής δίνουν στον κόσμο την ευκαιρία να επανεξετάσει και να διορθώσει το διεθνές φορολογικό σύστημα.

«Το διεθνές φορολογικό σύστημα εταιρειών έχει γίνει σκοτεινό και έχει πολλές στρεβλώσεις. Αλλά έχουμε μια ιδιαίτερη ευκαιρία φέτος να φέρουμε το φως της απλότητας και της δικαιοσύνης σε αυτό», υπογράμμισε.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν πιέζει για την υιοθέτηση ενός κατώτατου φορολογικού συντελεστή 21% για τις επιχειρήσεις, σε ένα σχέδιο που έχει δεχθεί ήδη τη στήριξη κι άλλων χωρών αλλά και διεθνών οργανισμών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή