Επιστολή προς την Δανή ομόλογό του Μέτε Φρέντερικσεν απέστειλε ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέσκι, γνωστοποιώντας της ότι αν η χώρα της αποφασίσει να επαναπωλήσει κάποια από τα αποθέματά της σε εμβόλια της Johnson & Johnson, η Βαρσοβία είναι έτοιμη να τα αγοράσει.

Την επιστολή αυτή γνωστοποίησε την Τετάρτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Πολωνίας, επαναλαμβάνονται ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να επιταχύνει το πρόγραμμα εμβολιασμών μετά τις καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες.

Η Δανία ανακοίνωσε αποκλείει επί του του παρόντος το συγκεκριμένο σκεύασμα από το εμβολιαστικό της πρόγραμμα λόγω ενδεχόμενης σύνδεσής του με την εμφάνιση θρομβώσεων, ενώ τον προηγούμενο μήνα ανακοίνωσε ότι σταματά και το εμβόλιο της AstraZeneca για τους ίδιους λόγους.

Οι πολωνικές αρχές ανέφεραν ότι οι κίνδυνοι επιβράδυνσης του εμβολιαστικού προγράμματος είναι μεγαλύτεροι από οποιονδήποτε κίνδυνο ενδέχεται να συνδέεται με τα εμβόλια.

«Η Πολωνία εξέφρασε αυτή την επιθυμία να αγοράσει τα εμβόλια της J&J, ο πρωθυπουργός έστειλε επιστολή στην πρωθυπουργό της Δανίας για το θέμα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Πιορτ Μούλερ.

Ο Μούλερ πρόσθεσε ότι η Πολωνία είναι έτοιμη να αγοράσει οποιοδήποτε εμβόλιο έχει λάβει άδεια χρήσης στην ΕΕ, περιλαμβανομένου του AstraZeneca.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε στις 20 Απριλίου ότι εντόπισε πιθανή σύνδεση μεταξύ του εμβολίου της J&J κατά της Covid-19 και της εμφάνισης σπάνιας μορφής θρομβώσεων σε ενήλικες που είχαν λάβει το σκεύασμα στις ΗΠΑ. Ωστόσο τόνισε ότι τα οφέλη του εμβολίου ξεπερνούν τους κινδύνους του.

Η Πολωνία έχει μέχρι στιγμής εμβολιάσει περισσότερα από 3,1 εκατ. ανθρώπους, σε συνολικό πληθυσμό περίπου 38 εκατομμυρίων

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κρατικό επενδυτικό ταμείο Νορβηγίας: Αρκετά μεγάλη «φούσκα στις μετοχές τεχνολογίας
Διεθνή |

«Φούσκα» στις μετοχές τεχνολογίας - Τι είπε ο διαχειριστής του κολοσσιαίου νορβηγικού κρατικού ταμείου

Υπάρχει σαφώς αρκετά μεγάλη “φούσκα” στον τομέα της τεχνολογίας, δηλώνει ο CEO της Norges Bank Investment Management που διαχειρίζεται το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας