Άμεση ήταν η αντίδραση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στην απόφαση του εποπτικού συμβουλίου του Facebook να παρατείνει το μπλοκάρισμά του από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο Ντόναλντ Τραμπ θα παραμένει αποκλεισμένος, και το συμβούλιο θα επανεξετάσει τη στάση του σε έξι μήνες.

«Αυτό που έκαναν το Facebook, το Twitter και η Google είναι απολύτως ντροπιαστικό, ντροπιάζει τη χώρα μας» απάντησε ο Τραμπ και πρόσθεσε: «Ο ελεύθερος λόγος αφαιρέθηκε από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών επειδή οι Τρελοί της Ριζοσπαστικής Αριστεράς φοβούνται την αλήθεια. Η αλήθεια, όμως, θα αναδειχθεί ούτως ή άλλως, μεγαλύτερη και ισχυρότερη από ποτέ. Οι πολίτες της χώρας μας δεν θα υποστηρίξουν αυτή την απόφαση! Αυτές οι διεφθαρμένες εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να πληρώσουν ένα πολιτικό τίμημα και δεν πρέπει ποτέ να τους επιτραπεί να καταστρέψουν την Εκλογική μας Διαδικασία».

Ο Ντόναλντ Τραμπ παράλληλα, λάνσαρε τη νέα του ιστοσελίδα «επικοινωνίας», η οποία θα δημοσιεύει περιεχόμενο «απευθείας» από το γραφείο του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ουσιαστικά, πρόκειται για ενεργοποίηση ενός πεδίου στην ηλεκτρονική του σελίδα, όπου θα μπορεί να αναρτά μηνύματα, τα οποία επίσης θα είναι διαθέσιμα προς ανάρτηση από άλλους σε Facebook και Twitter, σελίδες κοινωνικής δικτύωσης στις οποίες του έχει απαγορευτεί η πρόσβαση.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγη ώρα το συμβούλιο εποπτείας του Facebook αποφάσισε την επ’ αόριστο απαγόρευση πρόσβασης του πρώην προέδρου στους λογαριασμούς του σε Facebook και Twitter. Η νέα πλατφόρμα επικοινωνίας Τραμπ ανακοινώθηκε μία μέρα πριν από την ανακοίνωση της συγκεκριμένης απόφασης.

Διαβαστε περισσότερα ΕΔΩ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ουκρανία: Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου
Επικαιρότητα |

Πώς εξελίσσεται ο πόλεμος στην Ουκρανία – Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου

Ιδιαίτερα κομβικοί αποδεικνύονται οι πρώτοι μήνες του 2024 σε ό,τι έχει να κάνει με τον πόλεμο στην Ουκρανία με τις δυνάμεις του Κιέβου να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στη ρωσική επίθεση