Έως τις 31 Μαΐου θα καταβληθεί η δεύτερη δόση του δώρου Πάσχα  από το κράτος για τους εργαζομένους οι οποίοι είχαν βγει σε αναστολή ή είχαν ενταχθεί στο μηχανισμό «Συν-Εργασία» κατά τη διάρκεια του Απριλίου.

Η πρώτη δόση του Δώρου Πάσχα από το κράτος για τους υπό αναστολή και τους «συν-εργαζόμενους» μισθωτούς αφορούσε στην περίοδο απασχόλησης Ιανουαρίου-Μαρτίου 2021 και καταβλήθηκε τη Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου.

«Κλειδί» για την καταβολή της δεύτερης δόσης του κρατικού Δώρου Πάσχα είναι η εκκαθάριση των δηλώσεων των αναστολών και των ενταχθέντων στο μηχανισμό «Συν-Εργασία» για το μήνα Απρίλιο.

οι εν λόγω μισθωτοί, πέραν της ειδικής αποζημίωσης την οποία θα λάβουν τις αμέσως επόμενες μέρες (έως 534 ευρώ) λόγω της αναστολής της σύμβασης τους τον περασμένο μήνα, εξασφαλίζουν και Δώρο Πάσχα ύψους έως 66 ευρώ (ανάλογα με τις μέρες της αναστολής της σύμβασής τους τον Απρίλιο).

Όσον αφορά όσους εντάχθηκαν κατά το μήνα Απρίλιο στο μηχανισμό «Συν-Εργασία», δεδομένου ότι σύμφωνα με στοιχεία έρευνας του Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρωπίνου Δυναμικού, η μέση μηνιαία αποζημίωση στους «συν-εργαζόμενους» ανέρχεται στα 247 ευρώ, το κρατικό Δώρο Πάσχα, για όσους ενταχθούν στο μηχανισμό τον Απρίλιο θα ανέλθει στα 30 ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax
Συνταξιούχοι εργαζόμενοι: Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να άρει την «κατάφωρη αδικία» σε βάρος τους
Tax |

Η κυβερνητική δέσμευση για τους εργαζόμενους συνταξιούχους του Δημοσίου

Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να παρέμβει προκειμένου να αρθεί η αδικία σε βάρος των συνταξιούχων εργαζόμενων, από τους οποίους ζητείται να επιστρέψουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ, θέμα που είχε αναδείξει το in.