Με λίγους μήνες καθυστέρησης, εξαιτίας των περιορισμών που επιβάλει η πανδημία, ξεκίνησε το πολυαναμενόμενο πρόγραμμα αγοράς και επαναπώλησης επίπλων από την ΙΚΕΑ.

Η εταιρεία με την κίνηση αυτή στοχεύει στο να μειώσει  τον αριθμό των προϊόντων της που καταλήγουν σε χώρους απορριμμάτων, και αποτελεί μέρος της προσπάθειάς της να καταστεί «θετική για το κλίμα» έως το 2030.

Όσοι πελάτες επιτρέψουν στα καταστήματα αντικείμενα που δεν χρειάζονται πλέον και είναι σε καλή κατάσταση θα λάβουν κουπόνια για να τις επόμενες αγορές τους

Η πρωτοβουλία, η οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Νοέμβριο αλλά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας, είναι τώρα διαθέσιμη σε καταστήματα της Ikea σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, και σταδιακά θα εφαρμοστεί και τις 26 χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται η Ikea.

Τα μεταχειρισμένα προϊόντα που επιστρέφονται σε καλή κατάσταση χωρίς γρατσουνιές θα αγοραστούν για το 50% της αρχικής τιμής, ενώ τα αντικείμενα με μικρές γρατσουνιές θα αγοραστούν για το 40%. Τα έπιπλα που μπορούν να χρησιμοποιούν αλλά έχουν αρκετές γρατσουνιές θα αγοραστούν με 30% έκπτωση.

Τα είδη αυτά θα επαναπωλούνται σε ξεχωριστά τμήματα των καταστημάτων. Επίσης, η Ikea ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία με την Gumtree για την πώληση μεταχειρισμένων προϊόντων μέσω της διαδικτυακής αγοράς.

Η σουηδική εταιρεία έχει ήδη ανακοινώσει ότι θέλει να γίνει υιοθετήσει μια πλήρως  κυκλική οικονομία, και να εξαλείψει τα απόβλητα μέσω της συνεχούς χρήσης υλικών  έως το 2030. Επίσης, η Ingka Group, μητρική εταιρεία της Ikea, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι επενδύει 4 δισ. ευρώ σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης