Αυστηρότερους κεφαλαιακούς κανόνες για τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρείες που συμμετέχουν σε δραστηριότητες που βλάπτουν το περιβάλλον, ζητεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η Finance Watch, μια ΜΚΟ που στοχεύει στην υιοθέτηση βιώσιμων και πιο δίκαιων όρων χρηματοδότησης.

Η Finance Watch με επιστολή της προς την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, ζητεί από τις τράπεζες να διακρατούν έως και τρεις φορές περισσότερα κεφάλαια για να καλύψουν κινδύνους από δραστηριότητες ορυκτών καυσίμων.

«Όσο περισσότερο περιμένει η Ευρωπαϊκή Ένωση, τόσο υψηλότερες είναι οι πιθανότητες να αντιμετωπίσει μια χρηματοπιστωτική κρίση που προκλήθηκε από την κλιματική κρίση», αναφέρει η επιστολή.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί, ότι παραμένει ασαφές το αν και κατά πόσο θα μπορούσε να Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ανταποκριθεί σε μια τέτοια πρωτοβουλία.

Μπορεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο να προωθούνται πράσινες επενδύσεις και να λαμβάνονται μέτρα για την κλιματική αλλαγή, ωστόσο στην παρούσα φάση η Κομισιόν χρειάζεται τη στήριξη των τραπεζών προκειμένου να στηριχθεί και να ανακάμψει η Ευρώπη από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green