Συστήνεται διεθνές ταμείο βοήθειας για τους ναυτικούς που επλήγησαν από τον Covid-19

Κορυφαίοι φιλανθρωπικοί οργανισμοί  και φορείς της ναυτιλιακής βιομηχανίας έχουν ξεκινήσει την σύσταση ενός ταμείου το οποίο θα στηρίξει τους ναυτικούς και τις οικογένειές τους

Συστήνεται διεθνές ταμείο βοήθειας για τους ναυτικούς που επλήγησαν από τον Covid-19

Κορυφαίοι φιλανθρωπικοί οργανισμοί  και φορείς της ναυτιλιακής βιομηχανίας έχουν ξεκινήσει την σύσταση ενός Ταμείου Έκτακτης Ανάγκης το οποίο θα στηρίξει τους ναυτικούς και τις οικογένειές τους που έχουν πληγεί από την ανεξέλεγκτη πορεία της πανδημία COVID-19 στην Ινδία και σε άλλες χώρες.

Οι ναυτικοί είναι τα αόρατα θύματα του COVID-19, με εκατοντάδες χιλιάδες να έχουν παραμείνει πάνω στα πλοία  για μήνες πέραν των συμφωνημένων συμβάσεων, σε ορισμένες περιπτώσεις.

Παρά τις ενδείξεις ότι το πρόβλημα της αλλαγής πληρωμάτων στα πλοία έβρισε την λύση του, εν τούτοι, έξαρση της επιδημίας στην Ινδία υποχρέωσε πολλά μεγάλα λιμάνια να σηκώσουν και πάλι «απαγορευτικό» σε όσους ναυτικούς έχουν ταξιδέψει πρόσφατα στην Ινδία, το Μπαγκλαντές, το Νεπάλ, το Πακιστάν και Σρι Λάνκα.

Σαν «απάντηση» σε αυτή τη νέα πραγματικότητα συστάθηκε το Seafarers International Relief Fund το οποίο έχει θέσει στόχο την συγκέντρωση ενός εκατ. δολαρίων για να προσφέρει  επείγουσα υποστήριξη στους ναυτικούς και τις οικογένειές τους στην Ινδία.

Το Seafarers International Relief Fund, ιδρύθηκε  με την συμμετοχή κορυφαίων διεθνών οργανισμών κοινωνικής πρόνοιας των ναυτικών, συντονίζεται από το The Seafarers’ Charity (formerly Seafarers UK) και υποστηρίζεται από οργανισμούς όπως οι  The Mission to Seafarers, ISWAN, Sailors’ Society και άλλες φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Μιλώντας εξ ονόματος του νεοσύστατου ταμείου, η κα. Catherine Spencer, Διευθύνουσα Σύμβουλος του The Seafarers ’Charity, σχολίασε μεταξύ άλλων ότι «είμαστε όλοι σοκαρισμένοι από τις σκηνές από την Ινδία, όπου μια ήδη κρίσιμη κατάσταση γίνεται όλο και πιο απελπιστική, κάθε ώρα που περνά.

Η Ινδία αντιμετωπίζει μια κρίση και αυτό επηρεάζει άμεσα τους ναυτικούς και τις οικογένειές τους που έχουν ήδη υποφέρει τρομερά τους τελευταίους 15 μήνες»

«Με την ένωση δυνάμεων για τη δημιουργία του Διεθνούς Ταμείου Αρωγής για τους Ναυτικούς, στόχος μας είναι να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα σχετικά με τον επείγοντα χαρακτήρα της κρίσης που αντιμετωπίζουν οι ναυτικοί παγκοσμίως» πρόσθεσε η  κα. Catherine Spencer, και κάλεσε ναυτιλιακές εταιρείες και εφοπλιστές να ενισχύσουν την προσπάθεια.

Ορισμένοι μεγάλοι ναυτιλιακοί οργανισμοί έχουν ήδη υποσχεθεί την υποστήριξή τους στο ταμείο, συμπεριλαμβανομένων των Anglo-Eastern, Ardmore Shipping, Cargill, Hafnia, IRI (Marshall Islands Flag), MSC, Pacific Basin και V. Group. Για την ενίσχυση του Ταμείου έχει  δημιουργηθεί ειδική σελίδα στο διαδίκτυο η SIRF Donations page, ενώ ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επισκεφτεί και την σελίδα The Seafarers Charity.

OT Originals

Περισσότερα από Ποντοπόρος

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο